Tlačové správy

UNIQA GSC je opäť strieborný Najzamestnávateľ

Sme nesmierne hrdí, že sa nám podarilo obhájiť minuloročný titul a znovu sa tak môžeme tešiť z krásneho 2. miesta v prestížnej ankete o najatraktívnejšieho zamestnávateľa.

Ilustračný obrázok k článku UNIQA GSC je opäť strieborný Najzamestnávateľ
Zdroj: UNIQA GSC

V 11. ročníku ankety bolo udelených celkovo až 119  000 hlasov. Z tohto koláča si ukrojila svoj sladký kúsok aj spoločnosť UNIQA GSC.

Pripomenieme, že o cenný titul mohli zapojené spoločnosti bojovať v 10 kategóriách. UNIQA GSC už tradične súperila v kategórii Centrá zdieľaných služieb, kde jej konkurentmi boli aj také zvučné mená firiem, ako napríklad AT&T, Amazon, IBM, Dell, Henkel Slovenko, Allianz a mnohé ďalšie.

„Zanechať za sebou takto silných konkurentov nepovažujeme za vec náhody, ale skôr za dôkaz, že máme tých najlepších zamestnancov, pre ktorých je nám cťou vytvárať to najlepšie pracovné prostredie. 2. miesto si ceníme o to viac, že sa nám podarilo obhájiť titul z minulého roka a deklarovať tak, že nás ľudia skutočne považujú za atraktívneho zamestnávateľa,” hovorí Jana Kosdiová, vedúca HR v spoločnosti UNIQA GSC.

Anketa priniesla okrem viacerých rebríčkov víťazov aj zaujímavé štatistiky. Hlasujúci totiž vo formulároch uvádzali aj hlavné kritériá a dôvody, ktoré sú pre nich v rámci hodnotenia atraktivity zamestnávateľa najdôležitejšie. Marketingová špecialistka Profesie, Monika Košťanyová, zodpovedná za anketu Najzamestnávateľ, hovorí: „Hlavným kritériom sa v roku 2022 stal najmä kolektív a ľudia. V porovnaní s predošlým rokom nejde o novinku. Už dlhšie vnímame, že ľudia na Slovensku sledujú nielen platy, ale aj veci, ktoré súvisia s tým, ako sa človek na pracovisku cíti, prípadne, či cíti hrdosť, pre akú značku pracuje.“

Ako teda vyzerá rebríček najoceňovanejších faktorov pri posudzovaní atraktivity zamestnávateľov?

1. miesto: kolektív a ľudia
2. miesto: dobré meno spoločnosti
3. miesto: pracovná istota, dlhodobá tradícia firmy
4. miesto: dobré platové ohodnotenie a benefity

Výsledky hlasovania priniesli aj rebríčky najhodnotnejších benefitov, ktoré zamestnávatelia poskytujú svojim zamestnancom:

1. miesto: flexibilný pracovný čas
2. miesto: práca z domu
3. miesto: 13. a 14. plat
4. miesto: dovolenka navyše
5. miesto: zľavy na produkty a služby spoločnosti

Jana Kosdiová dodáva: „Byť konzistentne úspešným zamestnávateľom znamená v prvom rade veľký záväzok neustále sa zlepšovať a mať odvahu poznať svojich zamestnancov.”

Zdroj: UNIQA GSC

Chceli by ste aj vy pracovať v medzinárodnej spoločnosti, ktorá dbá na spokojnosť zamestnancov a neustále sa im snaží vytvárať tie najlepšie podmienky? Pridajte sa k tímu UNIQA GSC a pracujte pre strieborného Najzamestnáva­teľa 2022.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: UNIQA GSC
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM