Ľubomír Hudačko Rôzne

Sympatická plavčíčka Nikola z Plaza Beach: Chlapci pred ňou machrujú, s kým sú ale problémy?!

Bežný chod na kúpalisku pri bazénoch by sme si bez nich vedeli len ťažko predstaviť. My sme vyspovedali mladú a sympatickú plavčíčku z prešovského kúpaliska, Nikolu Ličákovú. Prezradila, ako sa dá vydržať celý deň na slnku a aj to, či už toto leto musela niekoho zachraňovať.

Ilustračný obrázok k článku Sympatická plavčíčka Nikola z Plaza Beach: Chlapci pred ňou machrujú, s kým sú ale problémy?!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Nikola Ličáková brigáduje ako plavčíčka na našom prešovskom kúpalisku Plaza Beach.

Má aj oranžový bejvočák

Ukončila gymnázium na Konštantínke a chystá sa aj na výšku. Zatiaľ to podľa jej slov vyzerá tak, že na vysokú školu by mala ísť do Bratislavy a to na Technickú univerzitu. No ak by sa podarilo, prihlášku dávala aj do Dánska, kde by chcela študovať chemické inžinierstvo.

Nikola prezradila, že zatiaľ pôsobí na kúpalisku ako brigádnička. „Ešte stále som študent a cez leto si chcem aspoň trošku privyrobiť. Minulého roku som absolvovala plavčícky kurz, ktorý zahŕňal skúšky z plávania, skúšky zo zachraňovania a samozrejme aj tú zdravotnú spôsobilosť. V prípade, že si niekto na kúpalisku ublíži, tak viem podať prvú predlekársku pomoc,“ hovorí sympatická plavčíčka. K tomu má aj bejvočák oranžovej farby.

Slnko problém nerobí

Na Plaza Beach je celkovo 11 plavčíkov, no počas jedného dňa sú na pľaci štyria. „Ťaháme celý deň, ale meníme sa. Nie som iba napríklad pri detskom bazéne, ale idem aj ku plaveckému a naopak. Minulé roky som tu chodila aj ako návštevník a keď som dovŕšila 18-tku, urobila som si plavčícky kurz a teraz tu už môžem chodiť ako plavčík,“ poznamenala ďalej Nikola.

Zaujímalo nás, či sa to počas horúcich letných dní dá celý čas na slnku vydržať. „Áno, dá sa to vydržať, máme zabezpečený pitný režim a vieme sa skryť aj do tieňa, vďaka slnečníkom a máme aj klobúky. Slnko nerobí až taký problém,“ uviedla a dodala, že plánuje ísť aj na vysokú školu a nájsť si počas štúdia brigádu na krytej plavárni, alebo sa potom na kúpalisko prihlásiť opäť v lete.

Toto leto nezachraňovala

Sezóna na Plaze trvá od júna približne do polovice septembra, záleží to ale hlavne od počasia. Ako však plavčíčka trávi voľný čas v lete? „Občas aj pri bazéne, ale niekedy je tej vody a slnka už dosť a tak len relaxujem doma. Alebo chodím do prírody na výlet,“ povedala. Pozitívne je pre ňu to, že za 30 odrobených hodín má 1 voľný vstup na kúpalisko, ktorý môže využiť.

Nikola priznala, že chlapci pred ňou machrujú, ale zvyčajne sú problémy s podnapitými ľuďmi: „Je to s nimi ťažšie, prídu skôr ku večeru a sú aj takí, čo prídu robiť neporiadok už dopredu. Avšak, dá sa to všetko zvládnuť,“ priblížila a dodala, že v tejto sezóne ešte nezachraňovala nikoho. Hoci, pred dvomi rokmi mal takúto prácu jej kolega, ktorý zachraňoval chlapca, keď skočil do hlbokého bazénu a nedočiahol na dno. Našťastie sa však všetko skončilo dobre.

Čítajte tiež:

Retrozábery z prešovských kúpalísk: Ako to na nich kedysi vyzeralo a aká móda pri vode vládla?

Prešovské kúpaliská na trojke a Solivare cez víkend praskali vo švíkoch: Prestriedali sa tam tisíce ľudí!

Kúpaliská v Prešove a okolí ponúkajú športové vyžitia: PREHĽAD na leto pre milovníkov pohybu!

Nátresk od skorého rána: Kúpalisko Plaza Beach na Solivare už otvorilo svoje brány! VIDEO

Letná sezóna na Sídlisku III už odštartovala: Kúpalisko oficiálne otvorilo brány! FOTO+VIDEO

Plaza Beach na Solivare: Stretnete tam aj sympatickú plavčíčku Nikolu!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM