Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovské kúpaliská na trojke a Solivare cez víkend praskali vo švíkoch: Prestriedali sa tam tisíce ľudí!

Obľúbené prešovské kúpaliská na Sídlisku III a Solivare počas horúceho víkendu praskali vo švíkoch. Návštevníci, ktorí na vynovené alebo exotické kupko zavítali počas dvoch voľných dní, sa dajú rátať v tisícoch.

Ilustračný obrázok k článku Prešovské kúpaliská na trojke a Solivare cez víkend praskali vo švíkoch: Prestriedali sa tam tisíce ľudí!
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovské kúpalisko, ktoré sa niekoľko týždňov pripravovalo na návštevníkov i rekonštrukciou svojich priestorov, odštartovalo sezónu minulú stredu (1.7.).

Uplynulý víkend sa navyše dostavili horúčavy, pred ktorými náš okres varovali i meteorológovia. Plocha kúpaliska sa tak zaplnila dekami a uterákmi a personál kúpaliska mal čo robiť.

„Víkend bol na jednotku, prestriedalo sa tu počas víkendu okolo 2000 ľudí. Na vstupy máme pripravené obidve pokladne, viac upratovačiek a nájomníci, ktorí prevádzkujú bufety sa poriadne zásobili. Ľudia si kúpanie pochvaľujú, voda je teplá. Evidovali sme aj námietky a to na viac košov na odpad a rýchlejšiu obsluhu, no už na tom pracujeme,“ uviedol riaditeľ neziskovej organizácie Východoslovenský región Jozef Paľa-Kočiščák, ktorá má tento rok letnú sezónu na Sídlisku III v prevádzke.

A ako to vyzeralo na Plaza Beach na Solivare? „Víkend na Plaze bol nádherný, v sobotu hostia prichádzali postupne, takže nebolo potrebné zatvárať brány kvôli obmedzenej kapacite, ale v nedeľu sme zatvorili brány kúpaliska už o 10.15, pritom otvárame o 9:00. Naše kúpalisko nepociťuje úbytok návštevnosti vzhľadom na prevádzku akéhokoľvek kúpaliska v okolí. Spolu za celý víkend nás navštívilo približne 3000 hostí,“ uviedla pre náš portál marketingová manažérka Plaza Beach na Solivare Milica Michrinová. Tu kúpalisko otvorilo brány už 6.6.2015.

Bazény ešte určite návštevníkov pocítia v hojnom počte, veď horúčavy v Prešove rozhodne nekončia. Aj na najbližšie dni tak budú vhodným osviežením práve letné radovánky v bazéne. Necháte sa teda pozvať aj vy?

Čítajte tiež:

Aké sú ich dovolenkové plány? Známi Prešovčania prezradili, ako budú oddychovať počas leta

Koľko zacvaká dospelý a koľko vaše ratolesti? PREHĽAD tohtoročných cien na kúpaliskách v Prešove

foto: fb Prešovské kúpalisko Sídlisko III 2015 a Plaza Beach Solivar

Kúpaliská v Prešove: Cez víkend praskali vo švíkoch!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM