Správy

Šokujúci koniec trénera Golužu v Tatrane! Na jeho miesto smeruje legenda klubu

Známy tréner a olympijský medailista prežil v Prešove štyri a pol roka. Priznal sa však, že v závere mu už chýbala energia.

Ilustračný obrázok k článku Šokujúci koniec trénera Golužu v Tatrane! Na jeho miesto smeruje legenda klubu
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Chorvátsky tréner Slavko Goluža po 4,5 roku skončil pri kormidle hádzanárov Tatrana Prešov. Vo funkcii ho nahradí Radoslav Antl st. s asistentom Marekom Gernátom, ktorý doteraz pôsobil pri mládeži Tatrana. Prešovský klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Pre 50-ročného Golužu bol posledným zápasom v pozícii hlavného trénera Tatrana sobotňajší duel extraligy, v ktorom Prešovčania zvíťazili na palubovke Topoľčian 38:22.

Koniec zmluvy

Do Prešova prišiel v úvode sezóny 2017/2018, keď vystriedal Rastislava Trtíka a napokon sa stal najdlhšie pôsobiacim hlavným trénerom v histórii Tatrana.

Zmluva sa mu skončí k 31. decembru 2021.

„K mestu a klubu som si vytvoril vrúcny vzťah a som hrdý, že som v ňom mohol pôsobiť. Prežil som v Prešove štyri a pol roka, ale musím priznať, že v závere mi už chýbala energia. Ďakujem celému Tatranu na čele s pánom majiteľom (Miloslavom Chmeliarom, pozn.). Klubu želám veľa úspechov a hráčom v prvom rade zdravie, ktoré nám často chýbalo. Fanúšikom prajem veľa pozitívnej energie. Môjmu nasledovníkovi odovzdávam tím na prvom mieste domácej súťaže so šesťbodovým náskokom a dlhou sériou bez prehry,“ uviedol Goluža.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Jeho nasledovníkom sa od Nového roka stane bývalý slovenský reprezentant, ktorý úspešné sezóny odohral aj v drese Tatrana Radoslav Antl.

Nové videnie hry

„V prvom rade sa chcem poďakovať za dôveru. Pre mňa, ako mladého trénera, je možnosť trénovať takýto klub obrovská výzva. Je to šanca niečo dokázať a ukázať ľuďom, že sa v hádzanej vyznám a priniesť možno nejaké nové videnie a poňatie hry,“ povedal 43-ročný Antl, ktorý s klubom podpísal zmluvu na tri a pol roka.

„Veľmi ma to prekvapilo a zároveň potešilo, pretože ešte žiadny tréner tu nemal takúto dôveru. Zmluvy sa podpisovali maximálne na dva roky. Aj týmto sa chcem poďakovať pánovi Chmeliarovi, že mi verí a ponúkol mi zmluvu na takéto dlhé obdobie,“ poznamenal Antl.

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM