Ľubomír Hudačko Rôzne

Sladké kopčeky od výmyslu sveta: Aká zmrzlina sa dá ochutnať v Prešove?

Medzi najobľúbenejšie letné pochúťky patri bez pochýb zmrzlina. Vybrali sme sa na prieskum, aké všakovaké príchute sa dajú v Prešove nájsť.

Ilustračný obrázok k článku Sladké kopčeky od výmyslu sveta: Aká zmrzlina sa dá ochutnať v Prešove?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Kto si v lete nedopraje obľúbenú mrazenú maškrtu? Zmrzlina ide na dračku v horúčavách vo veľkom každý rok. Aj Prešovčania majú na výber z množstva jej druhov.

Atraktívny výber

Hoci za najväčšiu zmrzlinovú veľmoc na svete je považované Taliansko, ani v našom meste zmrzlinárne nezaspali dobu. V ponuke nechýba klasika, ako je čokoládová, vanilková, punčová, karamelová či citrónová chladivá pochúťka, no výber je zaujímavý aj ohľadne menej tradičných príchutí.

Prečítajte si tiež: Dovolenkové hlášky v šarišskom nárečí: Ruku na srdce, ktoré používate aj vy? :)

Ochutnať tak v našom meste môžete napríklad aj biele hrozno, kivi či škoricu. V chladiacich boxoch sa dajú nájsť i ďalšie zaujímavé príchute, ako sú napríklad černicová, žltý melón či ružový grep.

Majú aj kokosovú

Zmrzlinári prichádzajú so stále novými príchuťami chladenej dobroty a bokom k tomuto trendu nestoja ani tí prešovskí. Pre tých, ktorí radi skúšajú nové chute sa zmrzlinárne v našom meste napríklad vyzbrojili i príchuťami, ktoré nosia komerčné názvy známych obchodných produktov ako sú energetické nápoje, či čokoládové tyčinky. A ochutnať môžete aj kokosovú zmrzlinu. Koľko ľudí, toľko chutí, platí aj v tomto prípade.

Prečítajte si tiež: V OBRAZOCH: Na prešovskom amfiteátri vznikol nový mestský park

„Všimla som si, že majú grepovú zmrzlinu, tak tú som si dala. Je to ideálna kombinácia, pretože v jednom kopčeku máte sladkú aj kyslú chuť. Zaujala ma aj zmrzlina s príchuťou kivi, takú som ešte nemala,“ zhodnotila výber Prešovčanka Simona. Kamil by pre zmenu ochutnal niečo iné a najlepšie aj viac exotické. „Rád by som si dal niečo exotické, alebo po čase aj pistáciovú, či melónovú. Ale ešte som takéto nikde tento rok nevidel,“ povedal nám.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM