Ľubomír Hudačko Rôzne

V OBRAZOCH: Na prešovskom amfiteátri vznikol nový mestský park

Novinka v Prešove. Na tunajšom amfiteátri vznikol mestský park. A konať sa tam bude nejedna zaujímavá akcia.

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: Na prešovskom amfiteátri vznikol nový mestský park
Zdroj: Dnes24.sk

V Prešove máme nový mestský kultúrny park a je otvorený denne. Ponúka free wifi, lavičky, priestor pre oddych, relax aj šport.

Prečítajte si tiež: Známe sídlisko v Prešove obsadia kamery: Na Sekčove sa ide nakrúcať film!

A čo tu môžete ešte nájsť? „Susedská knižnica, malé premietania, besedy, čítania či talkshow. To všetko u nás v novovybudovanom BookBoxe. Tešíme sa na vás, urobte si u nás piknik,“ pozývajú do priestorov zástupcovia Občianskeho združenia Amfiteáter Prešov, ktorému je amfiteáter prenajatý.

O priestor sa niekoľko rokov stará, legendárnemu miestu sa preto vrátil život. A konať sa tam bude nejedna zaujímavá akcia. Napríklad 14. augusta to bude Piknik v parku s Katkou Koščovou, Prešovským dixielandom či Swing time for. Chystajú sa aj Majstrovstvá vo varení guľášu a aj Drinkin festival.

Prečítajte si tiež: Filmová noc na Šarišskom hrade? V programe ponúkne hneď tri novinky

„Vďaka podpore z grantov sa nám teraz podarilo oživiť aj hornú časť amfíka a podarilo sa pritiahnuť zaujímavé hudobné telesá a umelcov. A aj v budúcnosti bude prebiehať množstvo kultúrnych podujatí. Tento úžasný priestor tu je zdarma pre ľudí a všetci, ktorí na ňom tvrdo dreli veria, že sa ľudia budú podľa toho aj správať. Košov je dostatok, tak snáď sa budú riadne využívať. Stačí si priniesť dobrú náladu a užiť si krásne a výnimočne prostredie blízko centra mesta,“ znie pozvánka od zanietených amfičkárov. A ako to v priestore vyzerá si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

V Prešove máme nový mestský park: FOTO ako to tam vyzerá!
14
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM