Správy

Situácia sa kvôli pandémii veľmi komplikuje: Prešovské Babadlo melie z posledného

Nádeje na krajšie zajtrajšky v kultúre od septembra postupne rozpustil ďalší variant a neskôr aj lockdown. Prešovčania neprežívajú ideálne obdobie ani zďaleka.

Ilustračný obrázok k článku Situácia sa kvôli pandémii veľmi komplikuje: Prešovské Babadlo melie z posledného
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Situácia sa kvôli pandémii opäť skomplikovala a podmienky, ktoré sú nastavené pre hromadné podujatia sú prísne.

Do konca roka

Týka sa to aj prešovského divadla Babadlo, kam môžu prísť len zaočkovaní alebo prekonaní a deti od 2 – 12 rokov musia mať AG alebo PCR test.

„Na základe toho sme sa rozhodli, že rušíme predstavenia pre verejnosť do konca roka,“ písalo na sociálnej sieti Babadlo – bábkové divadlo Prešov ešte v závere novembra.

„Nechceme, aby deti podstupovali tieto procedúry kvôli divadlu a spájali si jeho návštevu s nepríjemným testovaním. Zároveň je to aj pre rodičov nákladné, aby zaplatili deťom test a potom ešte vstupenku. Je nám to veľmi ľúto, chýba nám naša práca, plné hľadisko, smejúce sa decká,“ znie smutné konštatovanie prešovských umelcov.

Melú z posledného

Následne úprimne priznali existenčné problémy. Už po niekoľkýkrát.

„Ani už nevieme, či vôbec skoro po dvoch rokoch obmedzení dokážeme divadlo udržať – finančne už melieme z posledného. Verili sme, že už tento rok sa to aspoň trocha rozbehne,“ dodali na záver so želaním pevného zdravia pre divákov a nádejou, že sa raz všetko zlepší a znovu sa nimi uvidia.

Hl. foto: archívne

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM