Ľubomír Hudačko Rôzne

Sezóna zmrzlín nastala: Zaujímavé zistenia o mrazených pochúťkach v Prešove!

Kto by si nedoprial počas teplých dní aspoň kopček, dva... Skrátka, zmrzlinová sezóna už nastala. A my vám teraz prinášame zaujímavé zistenia z Prešova.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna zmrzlín nastala: Zaujímavé zistenia o mrazených pochúťkach v Prešove!
21
Galéria

Osvieženie v podaní zmrzlinových kopčekov. To mnohí doslova milujú. Obzvlášť vtedy, keď ručičky teplomerov stúpajú. No a milovníci zmrzliny sa môžu tešiť, jej sezóna sa už rozbehla aj v našom meste.

Naša redakcia hneď v niekoľkých prevádzkach v Prešove zisťovala zaujímavé informácie týkajúce sa práve tejto obľúbenej mrazenej pochúťky. Pýtali sme sa, ktoré zmrzliny v týchto prešovských prevádzkach fičia najviac a aj to, aké netradičné príchute majú v ponuke.

V cukrárni Dolce Vita Jadran v centre mesta nám predstavili tie svoje najpredávanejšie. „Najčastejšie sa predávajú príchute ako Kinder, čerešňa, čokoláda, citrón, punč či stracciatela. Čiže ide o tú takú starú klasiku, ale záleží to od počasia. A z tých netradičných máme írsku kávu, cheesecake či kokosovú,“ dozvedeli sme sa.

Maková aj arašidová

Oslovili sme aj Balkánsku zmrzlinu na Sídlisku III. A dozvedeli sme sa, ktoré chute tam kupujú ľudia najviac. „Najviac bežia klasiky ako citrón, čokoláda, punč a Kinder. A z netradičných ponúkame makovú, arašidovú, prípadne pistáciovú, colu a melón. K dispozícii máme aj amarenu, čo je spojenie višne a citrónu,“ prezradili nám.

V zmrzlinárni Orient v tzv. „domčeku“ na Karpatskej ulici na najväčšom sídlísku v Prešove je ponuka takisto pestrá a aj tu platí, že obľúbené sú klasické chute ako citrónová, či vanilková. Sekčovčanov však lákajú aj netradičné zmrzliny.

„My robíme taliansku zmrzlinu a tých receptov zmrzlín je strašne veľa, ale nemôžeme robiť všetky naraz. Okrem ponuky sú potom ale dôležité aj ďalšie faktory, ako suroviny a kvalita. Ukázalo sa však, že o netradičné je veľký záujem, z tých menej bežných chutí máme dolce latte, červený melón či mango,“ prezradil pre náš portál vedúci prevádzky.

Majú aj palacinkovú

Zamierime teraz na sídlisko Šváby. Oslovili sme totiž aj tamojšiu zmrzlinu, ktorá, ako sme zistili, ponúka takisto aj nevšedné príchute. „Sortiment stále meníme a skúšame rôzne príchute, momentálne máme v ponuke novinky ako palacinková zmrzlina, lentilková či Bora Bora – čo je kokosová zmrzlina s kúskami citrónu a keksami,“ prezradil nám vedúci prevádzky a dodal, že tradične sa najviac u nich predávajú klasické zmrzliny, akými sú čokoládová, citrónová či vanilková.

No a na záver sa vráťme ešte do centra mesta, kde sme vyspovedali i zmrzlinu Croatia. Ako sme sa dozvedeli, tam sú najpredávanejšie príchute čokoládová, toffife, citrón, jahodová, vanilka či kubánska kava.

Black diamond aj zázvor

„Ako netradičné novinky tohto roku robíme sorbet jahoda a čučoriedka, ďalej black diamond, carot cake, cheesecake s ružou, Ferrero Rocher, Kinder Bueno, nuttella, jablko a škorica či citrón a zázvor,“ prezradil nám majiteľ Croatie s tým, že robiť budú dokonca aj diabetickú zmrzlinu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

OBRAZOM z Prešova: Zmrzlinová sezóna je už v plnom prúde
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM