Ľubomír Hudačko Správy

Rokovanie Turčanovej s Rašim: Načrtli plán, takto chcú spolu znížiť nezamestnanosť!

Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová stretla s primátorom susedných Košíc Richardom Rašim na ich prvom pracovnom stretnutí. Hlava metropoly Šariša dokonca načrtla, čo je podľa nej defacto spôsob, ako zvýšiť zamestnanosť...

Ilustračný obrázok k článku Rokovanie Turčanovej s Rašim: Načrtli plán, takto chcú spolu znížiť nezamestnanosť!
Zdroj: TASR

Hovorili predovšetkým o možnostiach spolupráce, ktoré by mali byť v prospech nie len našich dvoch miest, ale celého východu.

Vzájomná spolupráca je nevyhnutná

Súčasnosť však stavia naše mestá aj dnes pred podobné problémy ako nezamestnanosť, infraštruktúra a pod. V prospech regiónu je preto potrebné zvoliť spoločné postupy, ako aj vziať si v niektorých oblastiach inšpiráciu od nášho suseda.

„Prešov a Košice sú vzhľadom na vzájomnú vzdialenosť prakticky súmestím, majú teda mnoho spoločných problémov a rovnako, ich spájajú ich aj niektoré spoločné vízie. Vzájomná spolupráca je preto nevyhnutá,“ skonštatovala po stretnutí Andrea Turčanová.

Je to spôsob zvýšenia zamestnanosti

Primátori dvoch najväčších miest na východe Slovenska si na stretnutí načrtli možnú spoluprácu oboch úradov na úrovni vedúcich odborov, prekonzultovali spoločné problémy a možnosti ich riešenia a tiež naznačili konkrétne príležitosti otvorené v oblasti cestovného ruchu, keďže podľa priorít Turčanovej je to defacto spôsob, ako aj zvýšiť zamestnanosť. „Existencia Oblastnej organizácie cestovného ruchu v Košiciach je pre Prešov motivátorom na založenie podobnej zastrešujúcej inštitúcie, pričom obe by mohli a mali úzko spolupracovať,“ dodala primátorka.

Uvedené stretnutie bolo podľa Turčanovej prínosom, keďže podľa jej slov sme krok od reálneho spustenia OOCR v Prešove. Aj keď Prešov čaká ešte veľa práce, primátorka nestráca presvedčenie, že aj týmto máme možnosť vytvárať podmienky príchodu nových investorov a expanzie súčasných zamestnávateľov. Takisto aj živnostníkov v jednotlivých oblastiach hospodárstva, služieb a viac zatraktívniť naše mesto aj v oblasti cestovného ruchu.

Informácie redakcii sprostredkovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová

Mohlo by vás zaujímať:

Na mestskom úrade sa chystajú zmeny: Ráta sa aj s vyhadzovmi zamestnancov!

Prešovská radnica hľadá nových pracovníkov: 10 pozícií, na ktoré sa ľudia môžu hlásiť

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM