Správy

Rekonštrukciu súrne potrebuje: Konečne sa začne s obnovou zastávky MHD na Čiernom moste

Po rekonštrukcii zastávky MHD na Čiernom moste v smere na železničnú stanicu prejde modernizáciou už aj protiľahlá zastávka v smere do centra mesta.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukciu súrne potrebuje: Konečne sa začne s obnovou zastávky MHD na Čiernom moste
Zdroj: Mesto Prešov

Mesto Prešov začína s rekonštrukciou zastávky MHD na Čiernom moste v smere do centra. Redakciu Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Po 15. marci

Po rekonštrukcii zastávky MHD na Čiernom moste v smere na železničnú stanicu prejde modernizáciou aj protiľahlá zastávka v smere do centra mesta.

Mesto Prešov začne s plánovanou opravou po 15. marci 2021.

„V čase rekonštrukcie bude nástup a výstup cestujúcich z vozidiel MHD umožnený vo vymedzenom priestore vedľa pôvodnej zastávky. Na mieste pribudne aj dočasné dopravné značenie,“ upozornil hovorca.

Nová dlažba

„V uplynulých rokoch sa nám podarilo zrekonštruovať zastávkové pruhy v celom centre Prešova. Bez opravy zostala iba zastávka na Čiernom moste, a preto ma veľmi teší, že už čoskoro získa novú, atraktívnejšiu podobu,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Podkladová vrstva nástupišťa sa vyrovná a pribudne na ňom nová betónová dlažba.

„Pôvodný zastávkový prístrešok nahradí modernejší typ s oceľovou nosnou konštrukciou a plochou strechou. Tá bude spolu so zadnou stenou vyrobená z kalného bezpečnostného skla. Chýbať nebude ani lavička so sedadlom z masívneho dreva,“ vysvetlil ďalej Tomek.

Za 50-tisíc

Nástupná plocha bude taktiež obsahovať vodiace prvky pre slabozrakých a nevidiacich.

Rekonštrukcia zahŕňa podľa slov Tomeka aj odstavný pruh pre vozidlá MHD, ktorý bude vyhotovený z betónu v dĺžke takmer 41 metrov v identickom prevedení ako na protiľahlej zastávke. Nové obrubníky, dlažba a palisády v rámci cyklochodníka ostanú v pôvodnom stave. Práce budú zrealizované na základe zmluvy za 50 397,96 eur s DPH.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM