Ľubomír Hudačko Rôzne

Rekonštrukcia na Janouškovej ulici v Prešove: Vytvorili aj nové parkovacie miesta

Vnútroblok na Janouškovej prechádza rekonštrukciou. Počas nej vytvorili aj nové parkovacie miesta. Mesto avizuje úpravy aj v ďalších lokalitách.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia na Janouškovej ulici v Prešove: Vytvorili aj nové parkovacie miesta
Zdroj: Mesto Prešov

Na Janouškovej ulici boli v rámci rekonštrukcie spevnené vonkajšie plochy a vytvorených 19 parkovacích miest, z ktorých dve sú pre zdravotne postihnutých.

„Mesto bude v revitalizácii verejných priestranstiev pokračovať. Výberom staveniska pre spracovanie projektovej dokumentácie tak už prešlo Duchnovičovo námestie, Námestie mládeže, ulica Slánska či park medzi ulicami Vlada Clementisa – Levočská,“ doplnila primátorka Andrea Turčanová

Povrch parkovísk, prístupové chodníky i stojisko pre smetné nádoby sú z betónovej zámkovej dlažby, pričom tieto plochy sú ohraničené betónovými obrubníkmi. Súčasťou bolo aj značenie jednotlivých parkovacích miest, ktoré stavbári vytvorili pásikom dlažby červenej farby.

V rámci vnútroblokovej komunikácie boli vybudované tiež asfaltové komunikačné plochy pred jestvujúcimi garážami.

V rámci projektu bolo tiež vybudované odvodnenie zrážkových vôd do kanalizácie. Priestor dostal aj stožiar verejného osvetlenia s LED žiarovkami. Práce komplikovala potreba zabezpečiť ochranu vedenia plynovodu nachádzajúceho sa v trase prístupovej komunikácie a tiež prekládka káblov nízkeho napätia a telekomunikačnej siete. Počas tohtoročnej jari sa ešte budú dokončovať sadové úpravy. Celková vysúťažená cena rekonštrukcie, zahŕňajúca už aj sadové úpravy, je v objeme 49 799,88 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM