Správy

Primátorka vyhrnula rukávy a išla do toho: V centre Prešova pridala ruku k dielu, FOTO

S honorárnym konzulom Holandského kráľovstva Matúšom Murajdom bola zrealizovaná takáto výsadba v centre mesta už tretí rok po sebe.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka vyhrnula rukávy a išla do toho: V centre Prešova pridala ruku k dielu, FOTO
3
Galéria

Na Hlavnej ulici máme po novom 2-tisíc cibuliek tulipánov, ktoré mesto dostalo ako dar z Veľvyslanectva Holandského kráľovstva v Bratislave. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Po zime tulipány rozkvitnú a skrášlia centrum mesta.

Prešovská radnica v jesennom období pravidelne vysadí približne 7-tisíc cibuliek tulipánov, ktoré už tradične patria k jarnej atmosfére.

Farby mesta

Tento rok je medzi nimi aj spomínaných 2-tisíc cibuliek, tie sa v Prešove vysádzali druhýkrát. Ide o druh Tulips Slovensko v červeno-bielej farbe.

„Chcem sa poďakovať Veľvyslanectvu Holandského kráľovstva za tento dar. Červeno-biela farebná kombinácia, ktorú sme vysadili totiž nie je náhodná. Predstavuje farby Prešova a zároveň je príjemnou už na prvý pohľad,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová, ktorá tiež priložila ruku k dielu a vysadila ich niekoľko na Hlavnej 81.

S honorárnym konzulom Holandského kráľovstva Matúšom Murajdom zrealizovali takúto výsadbu v centre mesta už tretí rok po sebe.

Viac záberov nájdete vo fotogalérii.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Objektívom: Primátorka v Prešove vysadila cibuľky holandských tulipánov
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM