Správy

Primátor František Oľha má vyššie politické ambície: Stal sa šéfom strany Šanca!

Novopečený prešovský primátor sa stal predsedom mimoparlamentej politickej strany. Načrtol aj svoju víziu.

Ilustračný obrázok k článku Primátor František Oľha má vyššie politické ambície: Stal sa šéfom strany Šanca!
Zdroj: TASR/František Iván

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Šanca sa stal primátor Prešova František Oľha. Rozhodli o tom delegáti strany na kongrese v sobotu v Prešove. Zvolili tiež dvoch podpredsedov Daniela Balka a Viliama Novotného a ďalších siedmich členov predsedníctva strany. TASR o tom informoval podpredseda strany Viliam Novotný.

Spájanie stredopravých

„Chceme pomáhať spájaniu stredopravých síl s cieľom vytvoriť silný občiansko-demokratický subjekt, schopný presadzovať potrebné zmeny a reformy na všetkých úrovniach v našej vlasti,“ povedal po svojom zvolení Oľha.

Na úvod kongres pozdravili aj predstavitelia stredopravých mimoparlamentých strán Modrá koalícia, ODS – Občianski demokrati Slovenska, Demokratická strana a tiež zástupca prípravného výboru mimoparlamentnej strany Jalbko, predseda Slovenskej iniciatívy menšín, bývalý splnomocnenec vlády a podpredseda Mosta-Híd Ábel Ravasz.

Prioritou sú regióny

Delegáti sa zaoberali stratégiou strany do parlamentných volieb, ktorou je podľa Šance prirodzené zjednocovanie stredopravých subjektov a osobností. Potvrdili tiež svoju dlhodobú programovú prioritu, ktorou je výrazné posilnení postavenia regiónov na úkor súčasného štátneho centralizmu.

„Otvorenie sa novým predstaviteľom stredopravého priestoru, pripravenosť spájať sa s prirodzenými partnermi a pôsobenie našich úspešných lídrov na miestnej a regionálnej úrovni sú tri dôležité vklady, ktorými chce strana Šanca prispieť k vzniku spoločného silného občiansko-demokratického politického subjektu,“ dodal Oľha.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM