Ľubomír Hudačko Správy

Prezradila, v čom tkvie tajomstvo pekného účesu: 5 rád od sympatickej kaderníčky z Prešova!

Vlasy sú korunou krásy pre každú ženu. V čom však spočíva tajomstvo pekného účesu? Spýtali sme sa priamo odborníčky z metropoly Šariša, ktorá vie, ako na ženské vlasy.

Ilustračný obrázok k článku Prezradila, v čom tkvie tajomstvo pekného účesu: 5 rád od sympatickej kaderníčky z Prešova!
Zdroj: Dnes24.sk

Kaderníčka Katarína Štefková sa tejto práci venuje necelých deväť rokov, aktuálne pracuje v salóne Pellová tri roky. Opýtali sme sa jej na rady, ako mať kvalitný účes i na ďalšie zaujímavosti či netypické požiadavky.

V móde je aj medená

Katarína určite preferuje farbenie vlasov. Vysvetlila aj prečo: „Nie každý ma svoju prirodzenú farbu vlasov peknú a preto je potrebné vlasy oživiť. Farby sú obohatené o rôzne vitamíny a sú k vlasom šetrné. V móde sú prirodné farby ako odtiene hnedej, prirodzený blond či medená, ale aj úprava účesu by mala vyzerať prirodzene a nie umelo,“ hovorí.

Prezradila, že pre zmenu u pánov sú moderné kratšie strihy, ale aj dlhé brady. A čo ak by prišla klientka k nej s tým, že sa chce nechať ostrihať dohola? Katarína má na to svoj jasný názor. „Ešte som takú požiadavku nemala, ale snažila by som sa to zákazničke vyhovoriť. Pretože, ako sa hovorí, vlasy sú korunou krásy a myslím si, že každá žena by mala mať upravené vlasy, či už krátke alebo dlhé,“ prezradila.

Univerzálny prípravok neexistuje

Niečo podobné ale však príliš podľa kaderníčky nebude hroziť, keďže zatiaľ sa nestretla s ničím, čo by ju zarazilo a u nás sú ľudia dosť konzervatívni. Na ošetrenie vlasov je dobré podľa nej vyberať produkty podľa typu vlasov. „Dnes je na trhu veľa kvalitných prípravkov a myslím, že už aj u nás ženy pochopili, že je lepšie použiť jeden kvalitný prípravok ako 3 menej kvalitné. Neexistuje však univerzálny prípravok na to, aby vlasy vyzerali dokonale,“ prízvukuje.

Katarína priznala, že zovňajšok žien hodnotí aj pri bežnej prechádzke v meste. „Myslím že je to prirodzené a samozrejme, že to robím aj ja že si všímam ľudí vždy a všade,“ povedala. Najčastejšie požiadavky od klientiek, ktoré má je, pochopiteľne, strihanie. Väčšina žien si nechá od nej aj poradiť. „Ale nakoniec je všetko o spoločnej dohode aby bol výsledok dokonalý,“ dodala.

A tu je 5 tipov od kaderníčky na zdravé a pekné vlasy

  1. Určite je dôležité, aby telo malo dostatok vitamínov
  2. Zvoliť si správny šampón podľa typu vlasov, aby vlasy neboli zaťažované hneď pri umývaní
  3. Po umytí vlasy ošetriť balzamom, alebo maskou na vlasy
  4. Pri sušení, žehlení či kulmovaní vlasov používať prípravky, ktoré sú na to určené, aby sa predišlo ich vysušeniu a poškodeniu
  5. Aby boli vlasy zdravé, je potrebné ich pravidelne upravovať strihaním

Čítajte tiež:

5 rád od ostrieľanej kaderníčky z Prešova: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

5 rád od vizážistky z Prešova: V čom spočíva tajomstvo dokonalej pleti?

foto: archív kš

Kaderníčka Katarína z Prešova: Ochotne poradí tipy na zdravé vlasy
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM