Ľubomír Hudačko Futbal

Prezident Tatrana exkluzívne: Remeta prehovoril o otázke, ktorá zaujíma nejedného prešovského fanúšika!

Tatran Prešov aktuálne zažíva v II. Doxxbet lige šancu na návrat do Fortuna ligy. Tesne pred koncom ročníka sú totiž futbalisti pri špici tabuľky. Prezident klubu Miroslav Remeta sa pre náš web rozhovoril o otázke, ktorá v ostatných týždňoch zaujíma prešovských fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku Prezident Tatrana exkluzívne: Remeta prehovoril o otázke, ktorá zaujíma nejedného prešovského fanúšika!
Zdroj: TASR

Doposiaľ takú šancu na návrat do najvyššej súťaže nemali. Po trojročnej anabáze v druhej lige sa Tatranu Prešov darí udržať na vrchole tabuľky, čím dáva fanúšikom nádej na postup.

Otázka, ktorá zaujíma fanúšikov

Zelenobieli strácajú na prvé Košice dva body, hoci ešte pred pred uplynulým víkendom dokonca v rukách držali prvé miesto. Po sobotňajšej remíze s Nitrou to ale vraňare využili a Prešovu odskočili. Dve kolá pred koncom bude hrať Tatran už len pred vlastnými fanúšikmi, pričom Košičania majú najbližší duel na náročnej pôde práve pod Zoborom.

Ako to však vlastne je? Chce najstarší futbalový celok na Slovensku postúpiť medzi elitu aj zo strany vedenia klubu? Fanúšikov v ostatných týždňoch zaujíma hlavne táto otázka. Zisťovali sme preto stanovisko prezidenta a predsedu predstavenstva klubu Miroslava Remetu.

„Tatranu Prešov sme zabezpečili stabilné podmienky pre rozvoj klubu, našich hráčov vyplácame načas. Takže majú jasné stimuly a podporu z našej strany. Držíme im palce k úspešnému ukončeniu sezóny a tým je pre nás 1. miesto v II. lige. Našou súčasnou prioritou je najmä riešenie výstavby nového štadióna v spolupráci s mestom Prešov," uviedol exkluzívne pre portál Prešov 24 Miroslav Remeta.

Už tretí rok

Faktom je, že koňare sú z ligy von už tretí rok a klub je dôležitou futbalovou baštou podobne ako Košičania, Bystričania či Nitrania. Zaujímavý záver sezóny ešte môžu zdramatizovať Lokomotíva Košice, Bardejov či Liptovský Mikuláš. Najväčšie šance postúpiť ale majú práve rivali z východu, pričom v prospech Prešovčanov hovorí lepšie skóre aj lepšie vzájomné zápasy ako majú prvé Košice.

Môže vás zaujímať:

Futbalisti Tatrana v závere sezóny útočia na prvé miesto: Doma s Nitrou však zaváhali

Pocta pre prešovského volejbalistu ako hrom: Stal sa najužitočnejším hráčom celej sezóny

Korunovali staronového majstra: Hádzanári Tatrana získali desiaty titul v rade, FOTO

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM