Šport

Pocta pre prešovského volejbalistu ako hrom: Stal sa najužitočnejším hráčom celej sezóny

Palec hore pre skúseného hráča prešovských volejbalistov. Martin Sopko st. sa totiž stal najužitočnejším hráčom celej sezóny. Cenu získal napriek tomu, že VK Mirad napokon vo finále proti Nitre neuspel, ale v tomto ročníku vlaňajší majstri získali Slovenský pohár.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre prešovského volejbalistu ako hrom: Stal sa najužitočnejším hráčom celej sezóny
Zdroj: TASR

Najužitočnejším hráčom slovenskej extraligovej sezóny 2015/16 sa na základe hlasovania trénerov najvyššej súťaže stal smečiar strieborného Prešova Martin Sopko st. Z deviatich kormidelníkov mu v 3. ročníku ankety dali hlas štyria, tri dostal nitriansky smečiar Matej Kubš a po jednom Lukasz Szarek (Nitra) a Mikolaj Sarnecki (Košice).

Sopko tak získal už druhé ocenenie v tomto roku, vo februári si v Bratislave prebral najprestížnejšiu cenu za víťazstvo v ankete SVF Volejbalista roka 2015. „Ocenenie MVP ligy ma potešilo, aj keď to určite nie je kompenzácia za nezískanie titulu. Individuálne ceny mohli tak ako pred rokom získať iní hráči a my titul. Vymenil by som to. Bol by som šťastnejší, ale to už nezmením. Na jednej strane mna to teší, na druhej stále prevláda smútok z prehry vo finále,“ reagoval Sopko. Do ideálnej zostavy sa dostali len hráči z tímov finalistov.

Najlepším nahrávačom sa stal Juraj Zaťko z Nitry, na smeč si tréneri vybrali Sopka a Kubša, na blok Ľuboša Macka (Prešov) a Mareka Ludhu (Nitra), na post univerzála Szareka a na libero Martin Turis (Nitra). Skúsený smečiar Sopko (34) odohral posledné dve sezóny v rodnom Prešove, s ktorým získal minulý rok majstrovský titul a v aktuálnej sezóne Slovenský pohár. K tomu pridal dve strieborné medaily za finálovú účasť v Slovenskom pohári 2015 a nedávnu prehru v pamätnej sedemzápasovej finálovej sérii s Nitrou. Zmluvu na ďalšiu sezónu s Prešovom nemá, ale je pravdepodobné, že v klube zostane. Sopko figuruje aj v nominácii Slovenska na Svetovú ligu, ale jeho štart je pre zranenie ramena otázny.

3. ročník ankety o najlepších volejbalistov extraligy:

  • MVP (najužitočnejší hráč): Martin Sopko st. (VK Mirad PU Prešov)
  • Nahrávač: Juraj Zaťko (VK Bystrina SPU Nitra)
  • Smečiari: Martin Sopko st. (VK Mirad PU Prešov) a Matej Kubš (VK Bystrina SPU Nitra)
  • Blokári: Ľuboš Macko (VK Mirad PU Prešov) a Marek Ludha (VK Bystrina SPU Nitra)
  • Univerzál: Lukasz Szarek (VK Bystrina SPU Nitra)
  • Libero: Martin Turis (VK Bystrina SPU Nitra)

Môže vás zaujímať:

Titul je na dosah: Prešovskí hádzanári vyhrali aj druhé finále a k cieľu sú už veľmi blízko

Play off prešovskej Hokejbalovej ligy je v plnom prúde: Prvé zápasy napovedali, kto má aké šance

Obdivuhodný úspech Prešovčanky: Klaudia sa stala majsterkou Slovenska v bodyfitness!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM