Hádzaná

PREVIEW pred zápasom hádzanárov Tatrana: V SEHA lige ich čaká húževnatý súper

Odvetnú časť SEHA ligy začínajú zverenci Slavka Golužu na palubovke ukrajinského majstra Motoru Záporožie. Prečítajte si podrobné informácie pred zápasom.

Ilustračný obrázok k článku PREVIEW pred zápasom hádzanárov Tatrana: V SEHA lige ich čaká húževnatý súper
Zdroj: Viktor Zamborský

Po vyše trojtýždňovej pauze čaká na hádzanárov Tatrana Prešov ďalší, v poradí šiesty, súboj v A-skupine nadnárodnej SEHA Gazprom ligy. Odvetnú časť súťaže začínajú zverenci Slavka Golužu na palubovke ukrajinského majstra Motoru Záporožie.

Je jediným tímom

Nováčikovi tejto súťaže patrí po piatich odohraných zápasoch 1. miesto v nekompletnej tabuľke skupiny, v ktorej ale zatiaľ chýba Vardaru Skopje odohrať ešte jeden duel, a tak stráca na Záporožie tri body.

Motor je však zatiaľ jediným tímom, ktorý úradujúceho víťaza Ligy majstrov a obhajcu víťazstva v SEHA lige dokázal zdolať (doma 32:31, čím mu vrátil tesnú domácu prehru 30:31 z Ligy majstrov.

Zatiaľ jedinú prehru v nadnárodnej súťaži inkasoval šesťnásobný ukrajinský majster na palubovke srbskej Vojvodiny (22:25), a tak v zamotanej tabuľke má 12 bodov, ale len trojbodový odstup od Vardaru, Vojvodiny, ale aj nášho Tatrana.

Ten zatiaľ podľahol iba Vardaru (22:29) a práve Záporožiu v otváracom stretnutí sezóny, v ktorom mal nebezpečného súpera takpovediac na lopate, no napokon prehral tesne 24:25.

Tabuľka strelcov

Obaja súperi pritom bojujú aj v Lige majstrov. Osemfinalista z minulej sezóny Motor Záporožie v elitnej B-skupine zatiaľ uzatvára poradie s jediným bodom za remízu v Porte (35:35).

Podobne však aj Tatran musel čakať na svoje prvé body až do piateho zápasu. Získal ich na palubovke tímu Eurofarm Rabotnik po výhre 24:23.

Vyrovnanosť oboch tímov v týchto štatistikách potvrdzuje aj poradie v tabuľke strelcov nadnárodnej SEHA ligy, kde sú kanonieri Javi Muňoz, ktorý je zároveň piatym najlepším strelcom Ligy majstrov, aj Oleksandr Kasai spoločne na delenom 8. mieste s 21 gólmi.

Okrem tohtosezónneho úvodného vzájomného merania síl v Prešove sa oba tímy v minulosti už v jednom vzájomnom dvojzápase stretli. Bolo to pred vyše šiestimi rokmi v skupinovej fáze Pohára EHF.

V oboch prípadoch vtedy uspel Tatran, keď najprv zvíťazil na pôde Motoru 32:27 a v odvete sa zelenobieli tešili z triumfu 36:28. Duel Tatrana Prešov v Záporoží sa odohrá v utorok 29. októbra o 19. hodine.

Hlasy pred zápasom

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Motor považujem za favorita tohto zápasu. My sa budeme sústrediť na to, aby sme predviedli dobrý výkon a bojovali počas celých 60 minút."

"Bez ohľadu na vysokú kvalitu, ktorú domáci tím má, nejdeme do Záporožia vzdávajúc sa s bielou vlajkou, ale aby sme odviedli naše maximum a keď sa nám naskytne nejaká príležitosť, aby sme ju uchmatli. Je zložité povedať, aký výsledok bude na konci, ale my na tento duel nastúpime pripravení.“

Igor Čupryna, brankár Tatrana: „Sme si vedomí, že Motor má silný tím s kvalitnými a skúsenými hráčmi. Sú v dobrej forme a určite pôjdu v tomto zápase za víťazstvom. Môžeme teda očakávať nabudený tím, ktorý hrá doma veľmi dobre a bude sa snažiť pokračovať vo svojich výborných výkonoch, ktoré doteraz v SEHA lige predvádzal. Našťastie aj náš tím sa zlepšuje a dostáva zo zranení, preto cestujeme do Záporožia bojovať o tri body.“

Nedávno sme vám priniesli rozhovor s komentátorom a moderátorom Slavom Jurkom. Kliknite si vo fotogalérii aj momentky, pri ktorých bol.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia

V OBRAZOCH: Slavo Jurko absolvuje ako moderátor množstvo podujatí
8
Galéria
Zdroj: archív Slava Jurka

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM