Ľubomír Hudačko Šport

Prešovský tenista zabodoval: Alex Molčan sa podieľal na triumfe ME do 18 rokov, takto ho chvália!

Fantastický úspech a výrazným podielom sa oň pričinil aj Prešovčan Alex Molčan. Tenista pochádzajúci z nášho mesta sa so spoluhráčmi stal prvýkrát v ére samostatnosti víťazmi ME do 18 rokov. O zlatej medaile rozhodla záverečná štvorhra, kde hral aj on. Takto ho teraz chvália v tenisovom zväze!

Ilustračný obrázok k článku Prešovský tenista zabodoval: Alex Molčan sa podieľal na triumfe ME do 18 rokov, takto ho chvália!
Zdroj: TASR

Vo finálovom dueli vo francúzskom La Rochelle zvíťazili nad Rumunskom 2:1 a získali zlaté medaily. O všetkom rozhodla až záverečná štvorhra, v ktorej Alex Molčan s Lukášom Kleinom zdolali pár Bogdan Borza, Nicolae Daniel Frunza hladko v dvoch setoch 6:1, 6:3.

Obrovskú radosť z víťazstva v prestížnom Galeovej pohári mal aj generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška. „Galeovej pohár je najvýznamnejšou súťažou družstiev v Európe, má veľkú históriu. Pamätám si, že ešte za éry Česko-Slovenska v nej hrávali takí skvelí tenisti ako boli Ivan Lendl, Miloš Mečíř či Petr Korda. Všetci chlapci si zaslúžia absolutórium za predvedené výkony. Najväčší podiel na tomto triumfe má však Alex Molčan, ktorý v semifinále i vo finále skvele potiahol tím,“ vyjadril pochvalné slová na adresu mladého Prešovčana.

Ako dodal, rastie nám generácia skvelých hráčov. „Alex mal v tejto sezóne na grandslamoch smolu na žreby, dostal súperov z prvej svetovej desiatky. Teraz potvrdil, že má veľký potenciál,“ povedal ďalej Moška. Dva razy v ére samostatnosti hrali Slováci predtým v tejto súťaži vo finále – v rokoch 2004 a 2010. Ani v jednom prípade nevyhrali.

„Je to najcennejší tímový úspech slovenských juniorov v ére samostatnosti,“ hodnotil prezident STZ Tibor Macko. V roku 2004 tvorili tím Pavol Červenák, Lukáš Lacko, Peter Miklušičák, vo Verone prehrali so Srbskom a Čiernou Horou, za ktorú vtedy hrala dnešná svetová jednotka Novak Djokovič a s ním aj Viktor Troicki.

Čítajte tiež:

Senzačný úspech Prešovčana: Zahral si vo finále tenisového grandslamu Australian Open!

foto: ilustračné

Takýto triumf zaznamenali prvýkrát: Bol pri ňom aj Prešovčan!
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM