Ľubomír Hudačko Šport

Senzačný úspech Prešovčana: Zahral si vo finále tenisového grandslamu Australian Open!

Veľký krok v kariére urobil počas uplynulého tenisového grandslamového turnaja Alex Molčan. Prešovský tenista sa na Australian Open dostal až do finále, kde bojoval o titul. Ako sa mu v ňom nakoniec darilo?

Ilustračný obrázok k článku Senzačný úspech Prešovčana: Zahral si vo finále tenisového grandslamu Australian Open!
Zdroj: TASR

V juniorskej štvorhre spolu s Poliakom Hubertom Hurkaczom sa Molčan dostal až do finále tejto disciplíny. V ňom nestačili na austrálsky pár, prehrali až v treťom tzv. supertajbrejku. Ako nasadené osmičky im boli nad sily Jake Delaney s Marcom Polmansom v troch setoch 6:0, 2:6 a 8:10.

Molčan s Hurkaczom v prvom sete finálového duelu na dvorci číslo 3 dominovali, keď trikrát prelomili podanie Austrálčanov a uštedrili im „kanára“. Na začiatku druhého dejstva prehrával slovensko-poľský tandem 0:2. Bleskovo síce vyrovnal na 2:2, no ďalšie štyri gemy sa stali korisťou Delaneyho s Polmansom. Aj v supertajbrejku mala navrch austrálska dvojica.

Rodák z Prešova nenapodobnil Filipa Horanského, ktorý v Melbourne s Čechom Jiřím Veselým vyhral juniorskú štvorhru v roku 2011. Rok predtým získali titul v debli junioriek na Australian Open Jana Čepelová so Chantal Škamlovou. Slovenskí juniori vybojovali v ére samostatnosti päť titulov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM