Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovský poslanec Matejka toho už mal dosť: Hanbím sa, že sedím v týchto laviciach!

Začal rozprávať a to bez servítky. Poslanec Martin Matejka sa vyjadril na margo diania v prešovskom parlamente. Zazneli aj slová o hanbe.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský poslanec Matejka toho už mal dosť: Hanbím sa, že sedím v týchto laviciach!
Foto: Ľubomír Hudačko

Prešovskí poslanci si v stredu dali takpovediac načas. Na rokovaní mestského zastupiteľstva totiž schválili jeho program netradične neskoro. Ako sme vás už informovali, trvalo im to až dve a pol hodiny. Svoje pocity a myšlienky nielen k uvedenej situácii neváhal prejaviť poslanec Martin Matejka.

„Ani neviem, čo mám k tomu povedať a ako sa pozerajú občania na to, čo sme tu dnes zažili. My sme si schválili program o 12.30. Všimol som si ceduľku pani poslankyne Ďurčanskej s názvom Prosím, slušne. Vyzerá to komicky, ale je to až tragicky pravdivé a smutné. Myslel som si, že sa tu niektoré veci od starších borcov naučím,“ povedal na úvod svojho monológu.

Matejka vzápätí pokračoval a pred svojimi poslaneckými kolegami uviedol, že v stredu toho už mal na rokovaní dosť. A z jeho úst padli aj ďalšie slová.

„Za dnešok sa hanbím, že tu sedím v týchto laviciach. A žiadal by som všetkých kolegov o nejakú nápravu, lebo my sme ako poslanci nedostali mandát, aby sme tu mali takýto cirkus. A to nielen dnes, ale celkovo. Poprosil by som trochu etiky, morálky a vzájomného rešpektu. A už ma prestáva baviť počúvať stále dookola, že kto čo urobil, alebo neurobil v minulom volebnom období. Ja som tu len prvé obdobie,“ zakončil prešovský poslanec.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM