Správy

V Prešove dôjde k obnove a rozšíreniu osvetlenia: Ktorých lokalít sa to týka?

Na mestskom zastupiteľstve poslanci prijali rozpis, na ktoré lokality pôjdu nové svetelné body. Pôjde o investíciu z rozpočtu mesta z mimoriadneho príjmu.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove dôjde k obnove a rozšíreniu osvetlenia: Ktorých lokalít sa to týka?
Zdroj: Mesto Prešov

Sumu 53 000 eur rozdelili prešovskí mestskí poslanci na obnovu verejného osvetlenia, kde bolo z rôznych dôvodov zrušené a ďalších 50 000 eur na jeho rozšírenie.

Na obnovenie svietidiel pôjde najviac financií – zhodne po 18 000 eur na dopravný uzol na ulici Lesík delostrelcov a pri mestskom nákupnom stredisku Centrum koridor medzi Tomášikovou a Volgogradskou ulicou. Nižšie sumy pôjdu na ulicu Štefánikova a v časti Solivar na Švábsku ulicu v časti od križovatky Šváby – Sekčov po nákupné stredisko.

Na rozšírenie verejného osvetlenia poslanci rozdelili financie podľa jednotlivých mestských častí. Pôjde o doplnenie osvetlenia na nových uliciach a tiež pri priechodoch cez cestu. V mestskej časti číslo jedna sa to týka svetelných bodov na Volgogradskej ulici priechod pre chodcov. Vo výbore mestskej časti číslo dva sa preinvestuje najvyššia čiastka 11 230 eur na troch miestach na uliciach Marka Čulena a Obrancov mieru. V ďalšej časti na ulici Jazdecká a Čapajevova.

V mestskej časti štyri na ulici Vajanského sa doplní osvetlenie na priechode pre chodcov. V poradí druhá najvyššia čiastka 10 950 eur pôjde na rozšírenie osvetlenia v mestskej časti číslo päť na uliciach Janáčkova a Švábska. Svetlo pribudne aj na mestskom obchodnom stredisku Opál, kde sa ráta aj s vianočným stromčekom v decembri. V poslednej mestskej časti sedem pribudne osvetlenie na Jastrabej ulici.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM