Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovské PKO opäť prebudilo mesto: Centrum teraz žije kultúrou oveľa častejšie, FOTO

Tempo organizovania podujatí a festivalov v centre Prešova sa za posledné obdobie poriadne zintenzívnilo. Centrum mesta žije kultúrou stále častejšie.

Ilustračný obrázok k článku Prešovské PKO opäť prebudilo mesto: Centrum teraz žije kultúrou oveľa častejšie, FOTO
25
Galéria

Na Hlavnej ulici v Prešove to počas uplynulých dní žilo kultúrou i dobrým jedlom. Miestni i pozvaní sa rozlúčili s letom, ktoré prešovské PKO s mestom Prešov pripravilo opäť vo veľkom štýle.

Podujatie Prešovčanom ukázalo prehliadku autentických výrobkov a aktivít lokálnych firiem a výrobcov z oblastí technológií, dizajnu, potravinárstva, strojárstva, ekológie a mnohých ďalších.

Kristína i Paci Pac

„Novinkou bol koncept MAME market, ktorý prináša malé lokálne značky. V minulosti bolo toto podujatie verejnosti známe ako Prešovské výstavné trhy. Nový názov súvisí aj s novým konceptom. Pešia zóna v Prešove ponúkla komornejší a osobnejší priestor. Opakovane sa potvrdilo, že to bolo lepšie pre vystavovateľov aj návštevníkov. Menší priestor donútil organizátorov sústrediť sa na kvalitu oproti kvantite,“ uviedla pre Dnes24.sk Magdaléna Komiňáková, manažérka kultúry PKO.

Na podujatí vystúpili Peter Lipa, Kristína, Katka Koščová či obľúbení Paci Pac.

Zdroj: Dnes24.sk

"Milujem Prešov! Veď ja som sa tu narodil. Tu som prežil prvých sedemnásť rokov môjho života. Ľudia vedia, že som Prešovčan. Berú ma tu ako svojho. Zahrali sme aj Štyri kone vrané, lebo to akosi k Prešovu patrí,“ povedal jazzový spevák Peter Lipa.

Stretnutia a zážitky

Návštevníci Pokladov regiónu mali počas víkendu možnosť zoznámiť sa s lokálnou ponukou malých značiek, zajesť si špeciality podľa vlastného výberu.

„Ako najpodstatnejšie vnímame, že toto podujatie vytvorilo možnosť pre obyvateľov vyraziť do centra mesta a navzájom sa stretávať, spoznávať sa. Žiť vo svojom meste. Spoločne sa nám podarilo naplniť centrum mesta úsmevmi, peknou hudbou, voňavými špecialitami, zážitkami,“ dodala na záver Komiňáková.

Viac záberov z podujatia nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Poklady regiónu v Prešove
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM