Ľubomír Hudačko Správy

Prešovská primátorka zachytená v akcii: Takto sa Andrea Turčanová obháňala lopatou!

V takejto pozícii vidieť primátorku Prešova nemáme naozaj šancu každý deň! S lopatou v akcii sa dalo spozorovať Andreu Turčanovú na Sídlisku III.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská primátorka zachytená v akcii: Takto sa Andrea Turčanová obháňala lopatou!
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovská primátorka sa totiž odhodlala k sadeniu stromčekov a podporila tak Deň Zeme. Nová zeleň pribudla na základe prieskumu Prešovčanov a tí si to želali najviac na Sídlisku III pri detskom ihrisku. Vo fotogalérii sa dozviete viac.

Vysadením javora a lipy na Medzinárodný deň Zeme podporila prešovská primátorka celosvetovú myšlienku intenzívnejšej ekologizácie ľudskej činnosti na Zemi. Zároveň tým tiež dala najavo snahu mesta podporovať takéto aktivity smerujúce k čistejšiemu a zdravšiemu okoliu našich domov.

„Zlepšeniu životného prostredia veľmi pomôže aj malá iniciatíva každého z nás. Nemusíme len sadiť stromy, ako teraz, ale Zemi sa dá pomôcť aj jednoduchšie a dostupnejšie – napríklad tým, že neznečistíme prírodu,“ pripomenula Turčanová.

Nové prírastky zelene tak nahradili uschnuté stromy v okolí detského ihriska. „Priestor na zasadenie týchto stromov sme zvolili na základe prieskumu našej firmy medzi Prešovčanmi. Tí si najviac želali práve viac zelene pri detskom ihrisku za Kauflandom. Konkrétne miesto výsadby sme však koordinovali s príslušným oddelením mestského úradu,“ skonštatoval majiteľ Záhradníctva Sadex Rastislav Feriančik, ktorý sa tiež zapojil do zasadenia darovaných stromov. Mesto Prešov v súčasnosti na svojom území eviduje a spravuje takmer 250 hektárov verejnej zelene.

Čítajte tiež:

Prešovský fotograf svojím záberom zaujal na celosvetovej súťaži: Táto FOTKA mu priniesla krásny úspech

Foto: Prešov

Informácie redakcii poskytol tlačový referent MsÚ v Prešove Milan Grejták

Primátorka Turčanová s lopatou v rukách: Takto ju každý deň neuvidíme!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM