Ľubomír Hudačko Správy

Prešovská primátorka reaguje na rozhodnutie Rady školy: Podľa názoru právnikov je nevykonateľné!

Prešovská primátorka sa vyjadrila k rozhodnutiu Rady školy na Základnej škole na Sibírskej ulici. Čo o ňom povedala hlava nášho mesta?

Ilustračný obrázok k článku Prešovská primátorka reaguje na rozhodnutie Rady školy: Podľa názoru právnikov je nevykonateľné!
Zdroj: TASR

Ako sme na našom webe informovali v utorok, na svojom zasadnutí Rada školy vyslovila riaditeľke školy nedôveru a odporučila buď jej pozastaviť výkon funkcie, alebo ju odvolať z postu riaditeľky.

„Rada školy sa musí jednoznačne vyjadriť, čo žiada, aby som urobila. Aby som mohla konať, potrebujem jednoznačné stanovisko Rady školy, spĺňajúce aj formálne zákonné požiadavky,“ vyslovila primátorka Turčanová. Spresnila, že stanovisko Rady školy, doručené na radnicu, nebolo doplnené zápisnicou a doručená nebola ani prezenčná listina. „Chýbalo aj odôvodnenie uvedeného odporúčania,“ vysvetlila ďalej.

Zároveň podotkla, že Rada školy vydala rozhodnutie, ktoré je podľa názoru právnikov právne nevykonateľné. Zároveň skonštatovala, že listom vyzve Radu školy na odstránenie nedostatkov a v súvislosti s ďalším postupom zriaďovateľa dodala, že sa nedá vylúčiť ani iniciovanie ďalšej mimoriadnej Rady školy.

Môže vás zaujímať:

Obvinenie riaditeľky prešovskej ZŠ z vydierania: Zasadala Rada školy a takéto rozhodnutie prijala!

Zásah policajtov v Prešove: Zadržali riaditeľku základnej školy a prehľadávali jej kanceláriu!

V prešovskej škole zrazu nastal rozruch: Nabehli do nej policajti, kontrola troch tried so psom!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM