Ľubomír Hudačko Správy

Vodičom tiekli nervy: V Prešove vznikli obrovské kolóny, zábery z miesta!

Nebola šanca sa im vyhnúť. Kolóny áut a dopravné zápchy boli v Prešove na začiatku týždňa na nevydržanie. Vodičom tiekli nervy, dôvodom bolo aj dopravné obmedzenie.

Ilustračný obrázok k článku Vodičom tiekli nervy: V Prešove vznikli obrovské kolóny, zábery z miesta!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Nedokončenú stavbu pri ZVL nedávno prevzala spoločnosť Doprastav a na mieste tak začal panovať čulý ruch. S tým však súvisia dopravné obmedzenia, ktoré sa dotkli nejedného vodiča v Prešove.

Kde to bolo najhoršie?

Začiatkom týždňa bola situácia na nevydržanie. Kolónam áut sa motoristi len tak nevyhli, pretože miestami na ich koniec ani nebolo dovidieť. Najhoršia situácia bola na Lesníckej, na Solivarskej a od veľkej križovatky v smere do centra mesta cez Vajanského. Tento jav trval v pondelok a ani o deň neskôr sa situácia príliš nezlepšila. Pokojnejší priebeh priniesla až streda. Na mieste sme sa boli pozrieť o 8.00 ráno a vtedy boli všetky tieto cesty plynulé a prejazdné.

Zaujímalo nás, ako vníma situáciu prešovská radnica. „Rozumieme problému, ktorý na prešovských cestách vznikol a vytvoril nepríjemné situácie a zdržania mnohým Prešovčanom. Kolóny boli problémom začiatku týždňa, keď v Prešove začali platiť dopravné obmedzenia súvisiace s výstavbou kruhového objazdu pri ZVL a navyše sa do mesta vliala aj kamiónová doprava zo severu Slovenska,“ sprostredkoval stanovisko radnice tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Zasadla aj dopravná komisia

Podľa neho je možné, že pod vzniknutú situáciu sa podpísalo aj to, že vodiči ešte neboli stotožnení s novým dopravným značením a obmedzeniami na kruhovom objazde pri ZVL i napriek tomu, že mesto v časovom predstihu zverejnilo pripravované dopravné obmedzenia oznámené spoločnosťou Doprastav. „Keď si vodiči na nové trasovanie zvyknú, mohlo by to problémy zlepšiť. Už v stredu bola situácia na cestách vedúcich cez južné prešovské sídliská výrazne pokojnejšia,“ potvrdil pozitívnu správu.

Situáciou sa podľa Grejtáka v utorok na prešovskom mestskom úrade zaoberala aj dopravná komisia. Bolo pritom dohodnuté, že dodávateľská spoločnosť sa pri realizácii stavby zameria hlavne na čo najrýchlejšie rozšírenie výjazdovej vetvy kruhového objazdu v smere na Košice a tiež na prednostné vybudovanie časti mostného objektu ponad samotný kruhový objazd.

„Okrem toho, po ustálení dopravy, čo môže trvať desať až štrnásť dní, budú novej dopravnej situácii prispôsobené aj signálne plány riadenia dotknutých križovatiek. V každom prípade ide o dočasný stav, ktorému vo veľkej miere pomôže práve dokončenie dlhoočakávaného miniobchvatu. Táto prechodná situácia si napriek tomu vyžaduje zvýšenú dávku tolerancie a trpezlivosti,“ zakončil informácie z prešovskej radnice.

Kolóny na začiatku týždňa: V Prešove nemali konca-kraja
8
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Nedokončený obchvat v Prešove: Na stavbe sa plynule pracuje
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM