Ľubomír Hudačko Správy

Prešovčania, pozor na ďalšiu šelmu: V okolí mesta sa pohybuje medveď!

V okolí nášho mesta sa opäť objavil medveď. V tomto prípade zrejme ide o mladého jedinca, hľadajúceho si teritórium. Kde sa musíme mať tentoraz na pozore?

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania, pozor na ďalšiu šelmu: V okolí mesta sa pohybuje medveď!
Zdroj: TASR

V okolí Bardejovskej ulice je potrebné dávať si bacha. Bol tam totiž spozorovaný medveď v noci z utorka na stredu a to konkrétne v blízkosti čerpacej stanice.

Situáciu prešovská polícia sleduje

Objavil sa blízko Dopravného podniku mesta Prešov, hneď potom sa schoval v okolitých krovinách. Hoci ide o územie Ľubotíc, situáciu pozorne sleduje aj prešovská mestská polícia.

„Informovali sme nielen obec Ľubotice, ale aj policajný zbor a ochranárov prírody. V každom prípade by si väčší pozor mali dávať všetci ľudia pohybujúci sa v okolí Dopravného podniku mesta Prešov, prípadne v smere ku Surdoku, “ zdôraznil Imrich Olejník, zástupca náčelníka prešovskej mestskej polície.

Šelma sa v meste objavila aj vlani

V tomto prípade zrejme ide o mladého medveďa, hľadajúceho si teritórium a je možné, že týmto priestorom iba prechádzal. Môže však byť tiež stále schovaný v krovinách blízko ciest a chodníkov, preto je zvýšená opatrnosť nevyhnutná. „V prípade, že medveďa občania znova spozorujú, nech obratom kontaktujú mestskú políciu na čísle 159, prípadne Policajný zbor Slovenskej republiky, aby sme mohli prijať adekvátne opatrenia,“ dodal Imrich Olejník.

Medveď, presnejšie medvedica úradovala v Prešove aj vlani v auguste. Vtedy sa usadila v okolí Športovej ulice a vzhľadom na to, že sa pohybovala v blízkosti rodinných domov, že bola podvyživená a v zlom kondičnom stave, ochranári udelili súhlas na jej utratenie.

Informácie redakcii sprostredkoval tlačový referent MsÚ Milan Grejták

Čítajte tiež:

Na námestí videl medveďa, nechceli veriť, že sú v Egypte: Kuriózne hlásenie na prešovskú políciu!

Už ste videli kŕmenie netopierov? Unikátne VIDEO zo Štátnej ochrany prírody v Prešove!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM