Ľubomír Hudačko Šport

Prešovčan Alex Molčan po triumfe tenistov na ME: Súpera sme zotreli, ale alkohol si ešte dovoliť nemôžeme :)

Takýto úspech sa nerodí každý deň, prešovský tenista Alex Molčan bol hlavným ťahúňom pri zisku zlatej medaily na ME do 18 rokov. Podľa neho súpera zotreli tak, ako to vedia len Slováci. Reč bola aj o alkohole, ktorý si ešte mladíci dovoliť nemôžu. Ako teda triumf oslávili?

Ilustračný obrázok k článku Prešovčan Alex Molčan po triumfe tenistov na ME: Súpera sme zotreli, ale alkohol si ešte dovoliť nemôžeme :)
Zdroj: TASR

Vo finálovom dueli vo francúzskom La Rochelle zvíťazili nad Rumunskom 2:1 a získali zlaté medaily. O výhre Slovákov, medzi ktorými bojoval aj Prešovčan Alex Molčan rozhodla až záverečná štvorhra. V nej Molčan s Lukášom Kleinom zdolali pár Bogdan Borza, Nicolae Daniel Frunza 6:1 a 6:3.

Alkoholom neoslavovali

Molčan bol v semifinále i vo finále hlavnou oporou slovenského družstva. Víťazstvo v Galeovej pohári si veľmi cení. „Finále bolo veľmi ťažké. Boli sme však veľmi motivovaní, pretože reprezentovať Slovensko vo finále ME je niečo úplné iné, ako hrať bežný turnaj. Je v tom oveľa viac emócii. Vo štvorhre sme vedeli, do čoho ideme a zotreli sme ich, ako len vedia Slováci. Sme veľmi šťastní z tohto úspechu, je to pocit na nezaplatenie. Alkohol si však ešte nemôžeme dovoliť, keďže nie sme plnoletí, tak sme si dali aspoň mekáč,“ dodal.

Nehrajúci kapitán Ľubomír Kurhajec priznal, že Do La Rochelle si išli hlavne po dobrý výsledok. „Zišla sa skutočne kvalitná konkurencia, veď viaceré tímy mali hráčov, ktorí už bežne hrávajú mužské turnaje ATP. Alex potiahol tím v dôležitých momentoch, miestami hral až neskutočne. Vo finále rozhodla štvorhra, v ktorej sme súperovi z Rumunska nedali žiadnu šancu,“ povedal.

O rok prestupuje k mužom

Hlavným ťahúňom tímu bol teda Prešovčan Molčan. „Jednoznačne to je jeden z najväčších úspechov mojej juniorskej kariéry. O rok prestupujem k mužom, rád budem na to spomínať. Radosť je o to väčšia, že slovenskí juniori túto súťaž vyhrali prvý raz. Chcem sa poďakovať mojím tímovým parťákom. Paťo povzbudzoval ako o dušu a s Lukášom sme sa v debli parádne dopĺňali,“ vyznal sa Molčan.

Dva razy v ére samostatnosti hrali Slováci predtým v tejto súťaži vo finále – v rokoch 2004 a 2010. Ani v jednom prípade nevyhrali. V roku 2004 tvorili tím Pavol Červenák, Lukáš Lacko, Peter Miklušičák, vo Verone prehrali so Srbskom a Čiernou Horou, za ktorú hrali Novak Djokovič a Viktor Troicki.

Čítajte tiež:

Prešovský tenista zabodoval: Alex Molčan sa podieľal na triumfe ME do 18 rokov, takto ho chvália!

Hokejisti Prešova zaberali na prvých tréningoch: V kabíne mužstva tieto novinky, na koňarov zabudnite!

foto: ilustračné

Pri triufme Slovákov na ME vynikal Prešovčan: Zoznámte sa s Alexom Molčanom!
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM