Správy

Prešov sa nevzdáva: V kandidatúre na EHMK neuspel, no chce rozvinúť viaceré projekty

Mesto vidí reálnu šancu pri projektoch z kategórie zeleného okruhu. Pôjde o programové obdobie na čerpanie eurofondov, ktoré je zamerané na zelenú infraštruktúru.

Ilustračný obrázok k článku Prešov sa nevzdáva: V kandidatúre na EHMK neuspel, no chce rozvinúť viaceré projekty
Zdroj: Mesto Prešov

Na základe zverejnených výsledkov mesto Prešov nepostúpilo do konečnej fázy výberu Európskeho hlavného mesta kultúry – Slovensko 2026.

Ambiciózny projekt

„Vyjadrujeme veľké poďakovanie celému tímu umelcov a kreatívcov, ktorí sa podieľali alebo akýmkoľvek spôsobom participovali na prípravách tohto rozsiahleho a ambiciózneho projektu. Postupujúcim uchádzačom srdečne blahoželáme,“ uviedol k téme hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

I keď sa Prešovu nepodarilo prebojovať do užšieho výberu, radnica ubezpečuje, že v rozbehnutom úsilí a v realizácii vízie, ktorú Prešov predstavil v Bid Booku s názvom „Z periférie do Európy“, bude pokračovať aj naďalej.

Chcú rozvíjať projekty

„Pri jeho príprave a spracovaní vzniklo množstvo zaujímavých myšlienok a projektových zámerov, ktoré chceme ďalej rozvíjať a zrealizovať. Reálnu šancu vidíme pri projektoch z kategórie zeleného okruhu v rámci prípravy nového programového obdobia na čerpanie eurofondov, ktoré je zamerané na zelenú infraštruktúru,“ doplnil Tomek s tým, že v rozbehnutej iniciatíve budú pokračovať aj naďalej, keďže vidia veľký potenciál na realizáciu viacerých pripravovaných projektov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Prešova

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM