Správy

Prešov napokon opäť zriadi odberné miesta: Bude ich však ešte menej, ako naposledy

Na jeseň bolo v Prešove počas celoplošného testovania viac ako 60 odberných miest. Počet sa postupne znižuje, primátorka to už dokonca ani neplánovala.

Ilustračný obrázok k článku Prešov napokon opäť zriadi odberné miesta: Bude ich však ešte menej, ako naposledy
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Podľa informácií z prešovskej radnice úlohou samosprávy nie je zriaďovať víkend čo víkend odberné miesta. Napriek tomu však v sobotu 20. februára bude pre ľudí možnosť prísť sa zdarma otestovať. Redakciu Prešov Dnes 24 o tom informovala hovorca mesta Vladimír Tomek.

Využite aplikáciu

„Mesto Prešov zriadi 20.2.2021 odberné miesta na antigénové testovanie na ochorenie Covid-19, ktoré budú dostupné pre verejnosť. Všetkým záujemcom o testovanie odporúčame, aby sa ešte pred príchodom na odberné miesto zaregistrovali pomocou aplikácie, čím sa výrazne urýchli priebeh celého testovania,“ uviedol Tomek.

Zriadených bude šesť odberných miest, ktoré budú vytvorené na prešovských základných školách.

Dva odberné tímy

„Na každom odbernom mieste budú fungovať súčasne dva odberné tímy. Jednotlivé odberné miesta budú otvorené v sobotu od 8:00 do 17:00 s výnimkou prestávky od 12:00 do 12:45, posledný odber pred prestávkou bude vykonaný o 11:40 hod. Odbery budú vykonávané len do 17-tej hodiny, a preto žiadame záujemcov o testovanie, aby prichádzali na odberné miesta s dostatočným časovým predstihom,“ doplnil Tomek.

Snahou mesta je ponúknuť možnosť otestovať sa všetkým obyvateľom, ktorí sa z kapacitných dôvodov nestihnú otestovať na súkromných mobilných odberných miestach.

Tretí stupeň

„Mesto Prešov sa rozhodlo opakovane zabezpečiť testovanie vo vlastnej réžii aj napriek tomu, že to nepatrí medzi úlohy samosprávy,“ vysvetlil hovorca. Podobne to nedávno na facebooku deklarovala aj primátorka mesta Andrea Turčanová, o čom sme vás tiež informovali.

Na základe rozdelenia okresov podľa aktuálnej rizikovosti sa mesto Prešov nachádza v treťom stupni varovania, kde negatívny test na ochorenie Covid-19 platí 7 dní.

„Očakávame, že pribúdajúce súkromné mobilné odberné miesta v dohľadnom čase pokryjú potreby testovania pre všetkých Prešovčanov,“ zakončil na záver Tomek.

Odberné miesta 20.2.2021

  • 1. ZŠ Šmeralova, Šmeralova 25 (dva odberné tímy)
  • 2. ZŠ Mirka Nešpora, Mirka Nešpora 2 (dva odberné tímy)
  • 3. ZŠ Čsl. Armády, Odborárska 30 (dva odberné tímy)
  • 4. ZŠ Kúpeľná, Kúpeľná 2 (dva odberné tímy)
  • 5. ZŠ Lesnícka, Lesnícka 1 (dva odberné tímy)
  • 6. ZŠ Sibírska, Sibírska 42 (dva odberné tímy)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM