Správy

Prešov má vynovené malé námestie: Okolie však stále nepôsobí dôstojne, FOTO

Mesto Prešov prepojilo ulice Biskupa Gojdiča a Jarkovú novým námestíčkom. Zrekonštruované prostredie bude slúžiť najmä chodcom a cyklistom.

Ilustračný obrázok k článku Prešov má vynovené malé námestie: Okolie však stále nepôsobí dôstojne, FOTO
5
Galéria

Po komplexnej rekonštrukcii Jarkovej ulice mesto zrealizovalo aj obnovu priľahlého priestoru, ktorý prepája Jarkovú ulicu a veľké OC. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

„Pôvodná komunikácia prešla úpravou konštrukcie vozovky a chodníkov, vrátane odvodnenia, v súlade s požiadavkami a kritériami pre priestor situovaný v mestskej pamiatkovej rezervácii mesta Prešov,“ upresnil Tomek.

Medzi ulicami Biskupa Gojdiča a Jarkovou tak vzniklo mini námestie s rozlohou približne 600 m² so zjednoteným usporiadaním priestoru a bezbariérovým riešením spevnených plôch, ktoré plynule nadväzujú na chodníkové časti Jarkovej.

„Povrch zrekonštruovanej komunikácie tvorí porfýrová dlažba a pôvodná štiepaná žulová kocka z Jarkovej ulice. Funkčné plochy sú riešené jednotne s plochami pri OC,“ vysvetlil Tomek.

Zrekonštruovaná komunikácia bude slúžiť najmä pre pohyb chodcov a cyklistov s možnosťou prístupu záchranných vozidiel, vozidiel údržby a občasného zásobovania.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

„Súčasťou námestíčka sú aj tri nové lavičky, tri nové stromy hraby obyčajné, tri stojany na bicykle a odpadkové koše. Na verejnom osvetlení pribudla nová otočná kamera, ktorá je súčasťou kamerového systému mesta,“ doplnil Tomek.

Prepojenie ulíc Biskupa Gojdiča a Jarkovej bola zrealizovaná podľa hovorcu za 168 025,18 eur s DPH.

Okolie však ešte stále nepôsobí dôstojne. Najmä znehodnotené murivo nedodáva priestoru celkový pozitívny dojem, vynovenie tejto problematiky evidentne nateraz nebolo v pláne a preto si na konečné úpravy ešte budeme zrejme musieť počkať.

Viac záberov z miesta nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Jarkovú v Prešove už dokončili, no stále to nie je ono
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM