Správy

Prešov má veľkú šancu vyhnúť sa čiernej farbe: Stačí k tomu už len naozaj MÁLO!

Očkovanie je všade na Slovensku výrazne pod potrebným limitom, jedna dobrá správa pre náš okres by sa však našla. Sme blízko k získaniu tzv. žolíka.

Ilustračný obrázok k článku Prešov má veľkú šancu vyhnúť sa čiernej farbe: Stačí k tomu už len naozaj MÁLO!
Zdroj: Dnes24.sk

Počty pozitívnych prípadov aktuálne stúpajú najviac v okrese Prešov. Už druhý deň za sebou prekročil cifru 200, čo je poriadna komplikácia.

Zníženie stupňa

V rámci Covid Automatu sa však stále môžeme vyhnúť čiernej farbe.

K prelomeniu kľúčovej hranice mu chýba zaočkovanie približne 150 ľudí nad 50 rokov. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek. „V Prešovskom okrese je aktuálne 64,74% plne zaočkovaných ľudí v spomínanom veku. Pri dosiahnutí 65%-nej hranice sa stupeň rizikovosti v okrese zníži o jeden stupeň smerom nadol,“ vysvetlil hovorca.

Nepríjemnou správou je, že farba prešovského okresu v rámci Covid Automatu sa od 25.10.2021 zmení z červenej na bordovú, čo bude znamenať aj sprísnenie aktuálnych opatrení.

Pomoc okresu

„Najvýraznejším obmedzeniam sa však môžeme jednoducho vyhnúť. Spomínaným očkovaním môžu obyvatelia týmto spôsobom pomôcť celému mestu a okresu predísť ďalšiemu obmedzovaniu fungovania prevádzok, usporadúvania podujatí aj pohybu osôb,“ konkretizoval ďalej Tomek.

Ak sa vyhneme čiernej farbe, nenastane najhorší scenár tak ako počas druhej vlny pandémie.

„Neváhajte a dajte sa zaočkovať. Využiť môžete aj očkovanie jednodávkovou vakcínou bez predchádzajúcej registrácie v nedeľu 24.10.2021 od 10.00 hod. do 16.00 hod. v OC na sídlisku Sekčov,“ dodal Tomek.

A vo fotogalérii nájdete aj zábery na budúcu podobu novej bytovky na Mukačevskej ulici.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Najčítanejšie správy z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM