Správy

Potrebujete test do práce? Prešovská radnica cez víkend zriadi tucet odberných miest

Na základe rozdelenia okresov podľa aktuálnej rizikovosti sa Prešov nachádza v treťom stupni varovania, kde negatívny test platí od 15.2.2021 na sedem dní.

Ilustračný obrázok k článku Potrebujete test do práce? Prešovská radnica cez víkend zriadi tucet odberných miest
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Mesto Prešov zriadi 13. a 14. februára 2021 odberné miesta na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19, ktoré budú dostupné pre verejnosť. Redakciu Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Využite aplikáciu

„Všetkým záujemcom o testovanie odporúčame, aby sa ešte pred príchodom na odberné miesto zaregistrovali pomocou aplikácie, čím sa výrazne urýchli priebeh celého testovania,“ prízvukuje v súvislosti s pomôckou, ktorú mesto zriadilo už pred tromi týždňami.

Online registračný systém bude fungovať na všetkých odberných miestach.

Zriadených bude podľa hovorcu 12 odberných miest, ktoré budú vytvorené na prešovských základných školách. „Odberné miesta budú otvorené v sobotu aj v nedeľu od 8.00 hod. do 17.00 hod. s výnimkou prestávky od 12.00 hod. do 12.45 hod. Odbery budú vykonávané počas obidvoch dní len do 17-tej hodiny, a preto žiadame záujemcov o testovanie, aby prichádzali na odberné miesta s dostatočným časovým predstihom,“ vysvetlil ďalej Tomek.

Na sedem dní

Víkendové testovanie na prešovských základných školách je určené najmä pre ľudí, ktorí potrebujú test za účelom cesty do zamestnania. A aj ak sa nestihli dať otestovať počas pracovného týždňa, prípadne nenašli voľné termíny odberov na súkromných odberných miestach, nakoľko kapacita odberných miest zriadených mestom Prešov je obmedzená.

Na základe rozdelenia okresov podľa aktuálnej rizikovosti sa mesto Prešov nachádza v treťom stupni varovania, kde negatívny test na ochorenie Covid-19 platí sedem dní s účinnosťou od 15.2.2021.

Vo fotogalérii si pozrite aj zábery z nedávneho opätovného otvorenia základných škôl v Prešove.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: archívne

Obrazom: Otvorenie základnej školy v Prešove
4
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM