Správy

Poslancov čaká maratón rokovaní: Vyberať budú nového kontrolóra aj riaditeľa PKO

Vo štvrtok už majú na programe okrem iného aj zmenu rozpočtu, návrh na dodatok k rokovaciemu poriadku mestského zastupiteľstva, či zavedenie regulovaného parkovania.

Ilustračný obrázok k článku Poslancov čaká maratón rokovaní: Vyberať budú nového kontrolóra aj riaditeľa PKO
Zdroj: TASR

Počas stredajšieho zasadnutia v zasadačke mestského úradu, budú prešovskí poslanci voliť hlavného kontrolóra a zaoberať sa budú i návrhom na vymenovanie riaditeľa Parku kultúry a oddychu.

Prečo skončil Brilla

Vo štvrtok už majú na programe okrem iného aj zmenu rozpočtu, návrh na dodatok k rokovaciemu poriadku mestského zastupiteľstva, či zavedenie regulovaného parkovania.

Mestské zastupiteľstvo (MsZ) bude v stredu v tajnej voľbe voliť nového hlavného kontrolóra.

Martin Brilla, ktorý bol zvolený v júni 2019, skončil koncom minulého roka, rozhodol sa pre inú pracovnú ponuku. O funkciu hlavného kontrolóra majú záujem desiati kandidáti. Na zvolenie je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov.

V prípade, že ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu, do druhého kola postúpia dvaja kandidáti s najvyšším počtom hlasov.

Riaditeľ PKO

„V prípade rovnosti hlasov, do druhého kola volieb postupujú všetci kandidáti, ktorí získali najväčší počet platných hlasov. V druhom kole volieb je zvolený ten kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov. Pri rovnosti hlasov v druhom kole volieb sa rozhoduje žrebom,“ uvádza sa v dôvodovej správe.

Poslanci sa budú tiež zaoberať vymenovaním riaditeľa Parku kultúry a oddychu (PKO) v Prešove.

Do výberového konania, ktoré sa uskutočnilo 18. marca 2021, sa prihlásili štyria uchádzači. Jeden z nich nesplnil požadované kritériá.

Regulované parkovanie

Spomedzi troch uchádzačiek komisia odporučila primátorke Andrei Turčanovej navrhnúť mestskému zastupiteľstvu do funkcie riaditeľa PKO Barboru Rusiňákovú, ktorá získala päť platných hlasov.

Vo štvrtok budú poslanci počas online rokovania schvaľovať tri všeobecne záväzné nariadenia.

Na programe majú aj návrh na dodatok k rokovaciemu poriadku a zavedenie systému regulovaného parkovania v Zóne č. 3 a časti Zóny č. 4. Okrem viacerých majetkových prevodov sa budú poslanci zaoberať aj zmenami v komisiách mestského zastupiteľstva a zmenou rozpočtu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM