Správy

Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti na východe? TOTO bude ich krok, ak dôjde k znefunkčneniu v prešovskej nemocnici!

Prebehlo rokovanie s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti z celého východoslovenského regiónu! Inicioval ho minister zdravotníctva Viliam Čislák. A na tomto sa dohodli...

Ilustračný obrázok k článku Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti na východe? TOTO bude ich krok, ak dôjde k znefunkčneniu v prešovskej nemocnici!
Zdroj: TASR

Všetci poskytovatelia zdravotnej starostlivosti na východe Slovenska sa na rokovaní na pôde Úradu PSK dohodli, že v prípade potreby znefunkčnenia niektorého pracoviska v FNsP Jána Adama Reimana v Prešove sú ochotní spolupracovať a poskytnúť súčinnosť.

Informovala o tom riaditeľka komunikačného odboru ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková. Rokovanie s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti z celého východoslovenského regiónu inicioval minister zdravotníctva Viliam Čislák. Zúčastnili sa na ňom zástupcovia súkromných nemocníc, mestských a štátnych nemocníc, Krajského operačného strediska záchrannej zdravotnej služby a ďalších staníc záchrannej zdravotnej služby v tomto regióne.

Minister zdravotníctva po rokovaní uviedol, že poskytovanie zdravotnej starostlivosti v prešovskej nemocnici je plne zabezpečené, realizujú sa aj plánované výkony. „Pacienti sa nemusia obávať, že by im nebola poskytnutá potrebná zdravotná starostlivosť, nemocnica zabezpečila prevádzku a fungovať bude aj naďalej. Nie je žiaden dôvod na pochybnosti,“ zdôraznil Čislák.

K 13. januáru bolo v prešovskej nemocnici platných 331 výpovedí zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Od začiatku protestnej akcie 64 sestier svoju výpoveď stiahlo. Vedenie prešovskej nemocnice prijalo do pracovného pomeru v týchto dňoch 75 nových zamestnancov.

Môže vás zaujímať:

Situácia v prešovskej nemocnici? Sestry chýbajú už teraz, dramatický nárast ich práceneschopnosti!

Takýto prípad museli riešiť v prešovskej nemocnici počas sviatkov: Odstraňovanie nálepky v nose!

Napätie pokračuje, prešovskí lekárski odborári vydali vyhlásenie: A toto sa v ňom uvádza!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM