Ľubomír Hudačko Rôzne

Pochuťte si na čerstvom vzduchu: 5 miest v Prešove, kde je radosť mať piknik

Letné počasie nás ťahá von. Patrí k tomu aj atmosféra piknikov. Toto je päť miest v Prešove, kde to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Pochuťte si na čerstvom vzduchu: 5 miest v Prešove, kde je radosť mať piknik
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Po prechádzke prírodou či ako spríjemnenie dňa s najbližšími padne vhod posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac ako dobroty na čerstvom vzduchu? Aj Prešov ponúka viacero miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri pikniku. Vybrali sme pre vás z nich päť tipov, kam na piknik v metropole Šariša.

V mestskej oáze

Prešovčanmi ešte stále málo využívaná lokalita. Mestská oáza pritom prešla vynovením, aby vytvárala rodinnú pohodu. Deti sa môžu zabaviť na hojdačkách či minikolotoči a dospelí sa porozprávať a oddychovať pri nich.

Nenápadné miesto pod lávkou na Okružnej ulici sa nachádza len kúsok od centra mesta a otvorené je denne. Tak už len sa odhodlať na príjemné posedenie a ničnerobenie s pripraveným piknikovým pokrmom.

V Ekoparku

Ideálny priestor najmä pre rodiny s deťmi je Ekopark v Kolmanovej záhrade. Ten ponúka nejednu zaujímavý atrakciu počas rôznych podujatí. A to buď v prípade výroby bublifukov, alebo počas Noci netopierov.

Preliezky pre deti a šmýkalky sú samozrejmosťou a príjemné lesné prostredie takisto. Ísť pozrieť sa môžete aj na zvieratká, ktoré sú jednou z najväčších lákadiel tohto priestoru. Je možné, že tu stretnete ďalšie desiatky rodín s deťmi. Čiže ideálny pre tých, ktorí vyhľadávajú spoločnosť.

Prečítajte si tiež: Štart mestského parku v Prešove sa blíži: Aké lákadlá v ňom nájdeme?

V Záhrade umenia

Ďalšie ideálne miesto na piknik je v Záhrade umenia. V prípade horúčav vás ochráni tieň zo stromov, v inom prípade máte kopu priestoru, kde si vybrať ten správny flek. A súčasne môžete obdivovať umenie okolo. Veď oči zaručene upúta hneď viacero sôch a zaujímavá je aj ich krátka história a popis.

A ešte lepšie urobíte, ak si piknik spojíte s blížiacim sa premietaním filmov v rámci kinematografu. Večer si tak spríjemnite aj kvalitnou snímkou na plátne. Takže aj tu sa je na čo tešiť.

V mestskom parku

Potichu, ale predsa. Tak vznikal nový mestský park na amfiteátri. A vedzte, že to nebude len tak. Areál bohatý na prírodu ponúkne nejeden zaujímavý kultúrny deň. A štart sa chystá už o niekoľko hodín. Akcie sú naplánované už aj na september, takže nudiť sa nebudeme.

Ale bezplatne si tam môžete zájsť kedykoľvek. Využiť môžete aj lavičky, alebo sa aj takpovediac relaxačne vyvaliť do trávy. Je to na vás. K dispozícii je na každom kroku aj pitná voda. Ak sem prídete, určite nebudete banovať. Amfiteáter navyše skrýva v sebe kus prešovskej histórie.

Prečítajte si tiež: Prešovčania sa predsa len dočkali: Voda na Delni je vhodná na kúpanie!

Na Delni

Zamieriť si to v Prešove môžete aj na Delňu. Priestor prírodného kúpaliska ponúka rôzne možnosti. Od bicyklovania až po piknik.

Jednoducho natiahnite deku, vyberte pripravené maškrty a užívajte si slnečné lúče. Alebo tieň pod stromom. Kvalitnejší a čistejší vzduch ako na Delni inde v meste snáď pri piknikovaní ani nenájdete.

foto: ilustračné

Ktorý z týchto priestorov by ste si na piknik vybrali práve vy?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM