Správy

Pacientov s Covid-19 neubúda: Aká je obsadenosť lôžok v nemocniciach v Prešovskom kraji?

Počet hospitalizovaných pacientov s ochorením Covid-19 sa v nemocniciach siete Svet zdravia na východnom Slovensku neznižuje a je stále vysoký.

Ilustračný obrázok k článku Pacientov s Covid-19 neubúda: Aká je obsadenosť lôžok v nemocniciach v Prešovskom kraji?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V Prešovskom kraji leží v nemocniciach stále vysoký počet hospitalizovaných pacientov, ktorí majú potvrdené ochorenie Covid-19. Takmer všetky lôžka s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu (UPV) sú plne obsadené. Uviedol to hovorca siete nemocníc Tomáš Kráľ s tým, že počet nakazených zdravotníkov, ktorí museli ostať v karanténe, sa po vianočných sviatkoch mierne znížil.

Obsadenosť lôžok

Aktuálna obsadenosť lôžok pre pacientov s ochorením Covid-19 dosahuje v siedmich nemocniciach dokopy viac než 66 percent.

Z toho sú lôžka UPV takmer vo všetkých plne obsadené. Vo Svidníku je z 34 lôžok obsadených 26, v Humennom je obsadených 33 z celkového počtu 47 lôžok, Vranovská nemocnica má z 51 lôžok voľných 23.

Dobrou správou je, že napríkladv v nemocniciach v Michalovciach, Rožňave a Humennom budú podľa hovorcu disponovať vakcínou proti ochoreniu Covid-19 od 4. januára a následne začnú proces očkovania zamestnancov.

Možnosti očkovania

Pripomenul, že tieto nemocnice sú súčasťou prvej vlny distribučných centier vakcíny. „Pracujeme však na tom, aby sme zabezpečili rýchlu možnosť očkovania pre všetkých zamestnancov všetkých našich nemocníc a polikliník. Zvýšenie počtu vakcinačných centier by preto procesu veľmi pomohlo,“ dodal.

Ešte v pondelok sme vás informovali aj o tom, že obsadenosť lôžok v prešovskej nemocnici bola k 28.12. na úrovni 62 percent a v nemocnici bolo k spomínanému dňu hospitalizovaných 77 pacientov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Koronavírus v Prešove

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM