Správy

Aktuálne čísla z prešovskej nemocnice: Takýto je POČET pacientov s Covid-19

Nemocnica podľa hovorkyne prešovskej nemocnice už pripravuje všetky potrebné opatrenia súvisiace s bezproblémovým priebehom očkovania proti ochoreniu Covid-19.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne čísla z prešovskej nemocnice: Takýto je POČET pacientov s Covid-19
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove má obsadené lôžka pre pacientov s ochorením Covid-19 na 62 percent.

Deviati na ventilácii

Celkovo je v nemocnici pre nich vyčlenených spolu 149 lôžok.

„V nemocnici je k dnešnému dňu hospitalizovaných 77 pacientov s ochorením COVID-19. Z nich deväť je hospitalizovaných na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny s podporou umelej pľúcnej ventilácie a traja sú na Covid jednotke intenzívnej starostlivosti. Nemocnica hospitalizovala aj ďalších 15 suspektných pacientov, u ktorých sa čaká na výsledky testov. Percentuálna obsadenosť Covid lôžok v nemocnici je k dnešnému dňu 62 percent. Pre porovnanie k 23. decembru sa pohybovala na úrovni 64 percent,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

Prípravy na očkovanie

K dnešnému dňu evidujú 65 zamestnancov s ochorením COVID-19 a 18 zamestnancov, ktorí sú v karanténe z dôvodu pozitívneho výsledku rodinného príslušníka alebo blízkej osoby.

Nemocnica mala ku koncu novembra 2 572 zamestnancov. Nemocnica podľa Cenkovej aktuálne pripravuje všetky potrebné opatrenia súvisiace s bezproblémovým priebehom očkovania proti ochoreniu Covid-19. Presný dátum začiatku očkovania zverejnia podľa jej slov neskôr.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdravotníctvo v Prešove

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM