HD Správy

Otvorili prevádzku Pohrebných a cintorínskych služieb, no iba za sprísnených opatrení

Za sprísnených hygienických opatrení je znovu otvorená prevádzka Pohrebných a cintorínskych služieb. Obmedzenia platia aj pri pohreboch.

Ilustračný obrázok k článku Otvorili prevádzku Pohrebných a cintorínskych služieb, no iba za sprísnených opatrení
7
Galéria

Ide o služby v Prešove na Krátkej ulici č. 2. Obmedzenia platia aj pri pohreboch. Pri vstupe do kancelárie Pohrebných a cintorínskych služieb musia klienti dodržiavať viaceré opatrenia.

Len po jednom

„Vstup je možný len po jednom a pracovníčka za každou osobou, ktorá vstúpi, uzamkne dvere. Po odchádzajúcom klientovi sa zrealizuje dezinfekcia a až následne môže vstúpiť ďalší,“ uviedol, ako to vyzerá v praxi hovorca mesta Prešov, Vladimír Tomek.

A klient môže vojsť do priestorov len s ochranným rúškom na tvári. Okrem toho si musí vydezinfikovať ruky prípravkom, ktorý je umiestnený pri vstupe do kancelárie.

Obmedzenia platia aj pri konaní pohrebov. V Dome smútku na Hlavnom cintoríne a taktiež v Dome smútku na Solivare môže byť maximálne 40 ľudí. Všetci sú povinní dodržiavať vzájomné dvojmetrové rozostupy.

Sedenie je vyznačené

„Do každej lavice sa môžu usadiť maximálne 2 osoby. Sedenie je vyznačené priamo na laviciach. Aj pri vstupe do domov smútku má každá osoba povinnosť mať na tvári rúško a vydezinfikovať si ruky pri vstupe do rozlúčkovej miestnosti,“ doplnil Tomek.

V Dome smútku v Nižnej Šebastovej sú opatrenia podľa Tomeka podobné, dovnútra však, vzhľadom na prebiehajúcu rekonštrukciu, môže vstúpiť maximálne 30 ľudí.

A v obrazoch si pozrite jarnú zbierku záberov kvetov a rastlín z prešovského Ekoparku.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Ekopark v Prešove ponúka pohľad na pestré farby kvetov
7
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM