Šport

Opäť je ich v rukách: Volejbalisti VK Mirad PU Prešov vyhrali Slovenský pohár

Prešovskí volejbalisti obhájili triumf v Slovenskom pohári, po ťažkom semifinále zdolali vo finále Nitru. Triumfovali tretíkrát po rokoch 2005 a 2016.

Ilustračný obrázok k článku Opäť je ich v rukách: Volejbalisti VK Mirad PU Prešov vyhrali Slovenský pohár
Zdroj: TASR

Nitra vstúpila do finále lepšie. Po útoku Gruta viedla 6:3 a po Zaťkovom bloku bolo už 11:5 pre úradujúceho majstra. Prešov sa pri Mackovom servise dostal do hry, keď znížil na 12:15. V koncovke ešte prešovskí volejbalisti pri podaní Sopka znížili na 19:21, ale Nitra koncovku nepustila a prvý set získala v pomere 25:21.

Začiatok druhého setu patril Prešovu, ktorý vyhrával 4:0. Po Drobňákovom ese a Červeňovom bloku vyhrával Prešov 10:5. Obhajca trofeje si udržiaval náskok a druhý set vyhral 25:19. Po vyrovnanom úvode tretieho setu sa do mierneho náskoku dostal Prešov a po bloku Červeňa viedol 13:10.

Nitra zásluhou Kubša znížila na 13:15 a veľká volejbalová bitka pokračovala. Potom si však Prešov vypracoval náskok a blížil sa k zisku tretieho setu. V závere sa Nitra snažila zmazať manko a pri podaní Hollého upravila na 18:21. Koncovku však Prešov zvládol, set vyhral 25:21 a od obhajoby pohára ho delil jeden krok.

Na začiatku štvrtého setu sa stav prelieval z jednej strany na druhú, ale ani jeden tím dlho neodskočil o dva body. Ako prvá sa do úniku dostala Nitra, keď pri podaní Reháka a bloku Hollého viedla 15:11. Potom však Prešov najmä vďaka najskúsenejším hráčom Červeňovi a Sopkovi otočil na 19:18 a dostal sa bližšie k celkovému triumfu. V závere bol Prešov na pozitívnej vlne, štvrtý set vyhral 25:22 a obhájil triumf z minulého roka v Nitre.

Marek Kardoš, tréner VKP Bystrina SPU Nitra: „Opäť sme s Prešovom prehrali po vlastných chybách. V tomto bol vo finále lepší Prešov a uhrával ťažké lopty. Bol to pekný zápas, aj keď so zlým koncom pre nás. Prehra nás mrzí, pretože po prvom sete sme to mali vo vlastných rukách, ale namiesto toho, aby sme ich zatlačili, tak sme čakali na súperove chyby, čo si proti Prešovu nemôžeme dovoliť.“

Jaroslav Vlk, tréner VK Mirad PU Prešov: „Po jedenástich rokoch som sa vrátil do Prešova a opäť sa mi podarilo vybojovať Slovenský pohár. Je to skvelý pocit. Chalani ťahali, vynikajúco bránili v poli, hrali obetavo a patrí im veľká vďaka. Podali sme vynikajúci výkon a sme radi za víťazstvo. Podaril sa nám prvý vrchol sezóny a spravíme všetko pre to, aby sme uspeli aj v lige. Ak sa dostaneme do finále proti Nitre, tak to bude ťažké, pretože majú vynikajúci tím a vyhrať s nimi sériu bude náročné.“

VKP Bystrina SPU Nitra – VK Mirad PU Prešov 1:3 (21, –19, –21, –22)

  • Zápas trval: 109 min
  • rozhodovali: Hodoň, Daruľa
  • 600 divákov.
  • Nitra: Kubš 6, Ludha 2, Rehák 20, Grut 7, Kašper 11, Zaťko 3, libero Turis (Hollý 1, Horník 5, Malina 8, Szászvai 0). Tréner: M. Kardoš.
  • Prešov: Halaj 5, M. Sopko st. 15, Macko 10, Lux 22, Drobňák 7, Červeň 13, libero T. Lampart (Rajduga 0). Tréner: J. Vlk.

Informácie redakcii sprostredkovala Jana Palenčárová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM