Rôzne

Vo Vranove majú vzniknúť desiatky parkovacích miest: A čo je nové s obchvatom mesta?

Dialóg s primátormi miest a starostami obcí, zástupcami inštitúcií, verejnej správy a ďalších

Ilustračný obrázok k článku Vo Vranove majú vzniknúť desiatky parkovacích miest: A čo je nové s obchvatom mesta?
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Dialóg s primátormi miest a starostami obcí, zástupcami inštitúcií, verejnej správy a ďalších aktérov o rozvoji regiónu, problémoch i možných riešeniach či pomoci bol cieľom pondelkového pracovného výjazdu predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milana Majerského vo Vranove nad Topľou.

Okrem iného by mali v meste v spolupráci s krajom vzniknúť nové parkovacie miesta.

„Pre nás je dôležité, aby sme našli finančné prostriedky na dobudovanie kultúrneho centra vo Vranove nad Topľou. Rovnako aby sme našli čo najväčší balík peňazí na realizáciu jednotlivých cestných úsekov. Odchádzame do Prešova s požiadavkami jednotlivých starostov, ktorí chcú budovať popri našich cestách druhej a tretej triedy chodníky, aby bola zabezpečená bezpečnosť ľudí v obciach,“ priblížil Majerský.

Balík na 20 miliónov eur

Jednou z tém bol i severný obchvat mesta.

„Máme vysporiadané takmer všetky pozemky, ostáva nám vysporiadať ešte za možno nejakých 400-tisíc eur. Stavebné povolenie by malo byť vydané do konca tohto roka alebo na jeseň a potom už je dôležité pripraviť finančný balík vo výške zhruba 20 miliónov eur,“ doplnil Majerský a povedal, že rokuje v tejto veci s kompetentnými v Bratislave, aby sa na projekt našli financie.

Podľa primátora Vranova nad Topľou Jána Ragana počas dňa prerokovali viaceré témy, od veľkých projektov za niekoľko miliónov eur až po menšie veci.

Vzniknú desiatky miest

„Samozrejme, tie veľké veci, ako sú obchvat, kultúrne stredisko, investície do dopravy, investície do škôl, to sú veci, ktoré nás tešia a posúvajú náš okres dopredu,“ povedal Ragan a doplnil, že sa zaoberali i vybudovaním parkovacích miest.

„Riešením parkovania pri športovej hale vznikne minimálne 60 parkovacích miest. Našli sme riešenie, že vymyslíme vstup priamo z hlavnej cesty z Ulice M. R. Štefánika a aj priamo v tomto priestore sa vytvoria ďalšie parkovacie miesta. Nateraz sme sa dohodli aj na vytvorení približne 40 parkovacích miest pri kultúrnom centre. V riešení je ďalších asi 30 parkovacích miest, všetko je otázkou peňazí,“ dodal Ragan.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM