Ľubomír Hudačko Rôzne

Slováci opäť pozorovali POLÁRNU žiaru: Vychutnať si ju mohli najmä východniari, FOTO

To, že by sa nad Slovenskom mala ukázať polárna žiara, naznačovali predpovedné modely už v podvečerných hodinách. Situácia však bola veľmi neistá.

Ilustračný obrázok k článku Slováci opäť pozorovali POLÁRNU žiaru: Vychutnať si ju mohli najmä východniari, FOTO
3
Galéria

V piatok večer dorazila na Slovenska ďalšia vlna výraznejších zrážok. Na niektorých miestach sa vyskytovalo aj sneženie. Informoval o tom portál iMeteo.sk.

„Najmenej oblačnosti prevláda nad východným Slovenskom a práve tu si mohli vychutnávať aj pohľad na nádherné nebeské divadlo v podobe polárnej žiary,“ píše portál.

Potešili sa východniari

To, že by sa nad Slovenskom mala ukázať polárna žiara, naznačovali predpovedné modely už v podvečerných hodinách. Situácia však bola veľmi neistá.

Problém predstavovala oblačnosť, ktorá na väčšine územia prevládala. Rovnako tiež istá rozpoltenosť v jednotlivých ukazovateľoch.

„Príroda a vesmír nám tak opäť raz ukázali svoju silu a z polárnej žiary sa obyvatelia na Slovensku predsa len mohli tešiť. Najväčšie šťastie mali tí na východe krajiny,“ píše ďalej iMeteo.sk.

Polárnu žiaru zachytili webkamery v obci Stanča v okrese Trebišov, či v Debradi v okrese Košice-okolie. Pozorovali ju však aj samotní obyvatelia. Tým sa ju podarilo zachytiť z Prešova, Plechotíc, Poproče a ďalších miest.

Pozrite si zábery v priloženej fotogalérii.

Polárna žiara opäť potešila Slovensko
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM