Správy

Záujmové združenia v Humennom môžu žiadať o dotáciu. Ktorých oblastí sa to týka?

Rôzne združenia na území mesta si môžu finančne prilepšiť.

Ilustračný obrázok k článku Záujmové združenia v Humennom môžu žiadať o dotáciu. Ktorých oblastí sa to týka?
Zdroj: unsplash.com

Záujmové združenia, organizácie i jednotlivci pôsobiaci na území mesta Humenné sa môžu do 30. septembra uchádzať o poskytnutie mestskej dotácie na svoju činnosť či podujatie. Informovala o tom samospráva na svojej internetovej stránke.

Kultúra, šport aj charita

Ako vyplýva z uznesenia mestského zastupiteľstva k výzve na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie z rozpočtu mesta na rok 2022, finančná podpora môže byť poskytnutá na aktivity všeobecne prospešných služieb, všeobecne prospešných alebo verejnoprospešných účelov, ale tiež na podporu podnikania a zamestnanosti.

Podporovanými sú najmä oblasti záujmovej umeleckej činnosti, kultúry, cestovného ruchu, školstva a vzdelávania, mládeže, telovýchovy a športu, cirkvi, charitatívna a humanitárna činnosť, zdravotníctvo a zdravotne znevýhodnení, sociálna oblasť či tvorba a ochrana životného prostredia.

Raz ročne

„Žiadateľ môže podať žiadosť o poskytnutie dotácie len raz ročne, každá žiadosť o poskytnutie dotácie môže byť adresovaná len do jednej oblasti podpory, pričom môže obsahovať viacero podoblastí,“ informuje mesto na webe.

Žiadosť, v prípade športových organizácií, i vyplnené tlačivo dotazníka je potrebné do 30. septembra doručiť do elektronickej schránky mesta, do podateľne mestského úradu (MsÚ) alebo doporučene na poštovú adresu MsÚ.

V uplynulom roku sa o mestskú dotáciu na rok 2021 uchádzalo 99 žiadateľov na spolu 198 aktivít, samospráva na tento účel rozdelila 428-tisíc eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM