Správy

Vihorlatské múzeum vydalo obrazovú publikáciu o kaštieli. Čo v nej nájdete?

Po dvoch rokoch príprav vyšla kniha o renesančnom kaštieli.

Ilustračný obrázok k článku Vihorlatské múzeum vydalo obrazovú publikáciu o kaštieli. Čo v nej nájdete?
Zdroj: Facebook.com/Vihorlatské múzeum v Humennom

Vihorlatské múzeum v Humennom vydalo v uplynulých dňoch prvú publikáciu venovanú svojmu sídlu, tamojšiemu renesančnému kaštieľu. Ako informovala Jana Fedičová z múzea, prezentačná publikácia s názvom Kaštieľ v Humennom má 240 strán a jej príprava trvala viac ako dva roky.

„Na jednotlivých snímkach je prezentovaný súčasný exteriér a dobové zábery kaštieľa od obdobia 17. storočia, zachované interiéry s pôvodným zariadením a výzdobou, spolu s unikátnymi umelecko-historickými zbierkovými predmetmi. Najnovšia publikácia múzea ponúka množstvo dosiaľ nepublikovaných detailných pohľadov na zreštaurovanú architektúru a interiérovú výzdobu historickej budovy,“ povedala Fedičová.

Nadčasová kniha

Obrazová kniha s textovými pasážami v slovensko-anglickej jazykovej verzii dokumentuje vznik, výstavbu a vývoj kaštieľa a zároveň približuje aj významné etapy jeho novodobej rekonštrukcie.

„Obsahové zameranie nadčasovej prezentačnej publikácie je symbolickým spojením historického objektu a múzejnej inštitúcie, ktorá svoju činnosť začala pred 60 rokmi na pôde kultúrnej pamiatky v objekte renesančného kaštieľa,“ doplnila Fedičová. Kniha vyšla s finančnou podporou Prešovského samosprávneho kraja a ďalších donorov.

Publikáciu si môžete zakúpiť v Kníhkupectve Na korze na Námestí slobody v Humennom.

Dianie v Humennom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM