Správy

Cyklochodník bude spájať centrum Humenného s oddychovou zónou Hubková

Kilometrový úsek prejde rekonštrukciou a bude dlhší. Pribudne na ňom viacero noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Cyklochodník bude spájať centrum Humenného s oddychovou zónou Hubková
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Zvýšiť podiel nemotorovej dopravy na území mesta Humenné má za cieľ projekt rekonštrukcie cyklochodníka a jeho predĺženia do prímestskej rekreačnej oblasti Hubková.

Ako potvrdil Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu, projekt s rozpočtovým nákladom vo výške 180-tisíc eur bez DPH sa týka úseku s dĺžkou jedného kilometra.

Pre cyklistov aj chodcov

„Cyklochodník je situovaný v blízkosti cesty II/559, je prepojením Hrnčiarskej ulice, pokračuje popri bytových objektoch a končí sa na Puškinovej ulici,“ priblížil Škuba. Projekt rekonštrukcie cyklochodníka má odstrániť jeho nevyhovujúci stav a tiež zabezpečiť jeho rozšírenie na 3,2 metra.

Chodník sa má tiež rozdeliť na pruh pre cyklistov a chodcov, pribudnúť pri ňom má i nový mestský mobiliár.

Prispel aj kraj

Ako Škuba doplnil, v dôsledku smerového vedenia cyklochodníka bude v lokalite potrebné vyrúbať štyri stromy, ktoré samospráva plánuje nahradiť výsadbou v pomere jedna ku trom. „Podobne bude nutné presunúť aj dve detské hojdačky mimo trasy cyklochodníka,“ do­dal.

Projekt rekonštrukcie a predĺženia cyklochodníka na Hubkovú podporil v rámci výzvy pre región Prešovský samosprávny kraj sumou 105-tisíc eur.

Foto: ilustračné

Dianie v Humennom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM