Správy

Veľký návrat do škôl. Do lavíc zasadla v Humennom väčšina ôsmakov a deviatakov

Do škôl v Humennom sa po polroku vrátilo 91 percent žiakov ôsmeho a deviateho ročníka.

Ilustračný obrázok k článku Veľký návrat do škôl. Do lavíc zasadla v Humennom väčšina ôsmakov a deviatakov
Zdroj: TASR/Roman Hanc

K prezenčnej forme výučby sa od pondelka 19. apríla vrátilo v základných školách v Humennom 91 percent ôsmakov a deviatakov. Dodržiavanie bezpečnostných opatrení pri vstupe do budov škôl si organizuje každé zariadenie vlastným, jemu vyhovujúcim spôsobom. Informoval o tom na internetovej stránke mesta Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.

Spomedzi 712 ôsmakov a deviatakov evidovaných v siedmich plnoorganizovaných ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa ich opäť prezenčne vyučuje 645.

Najviac, 97 percent týchto žiakov, sedí v laviciach ZŠ Jána Švermu, percentuálne najmenej (82,8 percenta) na ZŠ na Pugačevovej ulici. Najmenší počet, 31 žiakov, sa prezenčne vzdeláva na ZŠ na Laboreckej ulici, ktorá v aktuálnom školskom roku eviduje spolu len 39 ôsmakov a deviatakov.

Ranný filter

Podľa Škubových slov si školy okrem adaptačného plánu vytvárajú individuálne aj organizáciu kontroly žiakov pri vstupe do budovy vzdelávacieho zariadenia. „Využívajú sa aj osobitné vchody, aby sa ranný filter zvládol,“ konkretizoval.

V dvoch mestských školách je aktuálne niekoľko tried pre výskyt ochorenia COVID-19 zatvorených. Do začiatku mája majú pre pozitívneho žiaka navštevujúceho školský klub detí povinnú karanténu žiaci štvrtých ročníkov ZŠ na Pugačevovej ulici, pre dve pozitívne zamestnankyne MŠ na Partizánskej ulici sú tiež do 3. mája doma deti navštevujúce jej siedmy ročník.

Foto: ilustračné

Správy z Humenného a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM