Správy

V osade Podskalka sa cez víkend testovalo. Aké sú výsledky?

V osade sa objavilo viacero prípadov nákazy koronavírusom. Regionálni hygienici preto navrhli ďalšie testovanie.

Ilustračný obrázok k článku V osade Podskalka sa cez víkend testovalo. Aké sú výsledky?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 odhalilo v nedeľu (14. 3.) v osade Podskalka v Humennom ďalších 19 pozitívne testovaných osôb.

„V Komunitnom centre Podskalka sa v nedeľu uskutočnilo antigénové testovanie v spolupráci so Slovenským Červeným krížom, územným spolkom Humenné. Otestovaných bolo 430 osôb,“ informovala Veronika Lattová z tlačového referátu mestského úradu. Ako dodala, samospráva, ktorá testovanie v osade zorganizovala na odporúčanie regionálnych hygienikov, nateraz sprísnenie už prijatých opatrení neplánuje.

Pod drobnohľadom

Na dodržiavanie karantény pozitívne testovaných osôb a ich blízkych kontaktov dohliadajú v lokalite s približne 1500 obyvateľmi príslušníci miestnej občianskej poriadkovej služby, ktorí tiež monitorujú „kontrolné body“ pri vstupe do osady a výstupe z nej.

Karantenizovaným obyvateľom sú k dispozícii aj terénni sociálni pracovníci, ktorí im zabezpečujú nákup potravín, hygienických potrieb a doručenie liekov. „Situáciu samospráva monitoruje v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Humennom,“ uzavrela Lattová.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM