Aktualizované Veronika Hunyadiová Správy

V okrese Humenné padol rekord v počte nových prípadov

Na Slovensku pribudol rekordný počet nových prípadov. Najviac pozitívnych vzoriek zaznamenali v Prešovskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku V okrese Humenné padol rekord v počte nových prípadov
Zdroj: TASR/AP

Počas utorka (29. 9.) bolo zistených 567 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo eviduje Slovensko už 10 141 pozitívne testovaných ľudí. Počas včerajšieho dňa bolo otestovaných 7 350 ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe.

Najväčší počet pozitívnych výsledkov testov zaznamenali v okrese Bratislava (53). Za ním nasleduje okres Humenné.

V Humenskom okrese pribudlo 46 nových prípadov. Ide o najvyšší prírastok od začiatku pandémie.

Od začiatku pandémie v okrese Humenné doposiaľ (k 29. 9.) zaznamenali 114 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19.

Dohľadávajú kontakty

Aktualizované 14:12 Ako uviedol Úrad verejného zdravotníctva na sociálnej sieti, v okrese Humenné nejde o nové ohniská nákazy. „Ochorenie COVID-19 bolo laboratórne potvrdené medzi úzkymi kontaktmi potvrdených prípadov,“ uviedli hygienici.

Do štatistík sa tiež postupne započítavajú potvrdené prípady zo zariadenia sociálnych služieb v Humennom. V ošetrovateľskom centre na Lipovej ulici odhalili 54 nakazených koronavírusom.

Takmer polovica na východe

Okrem Humenného pribudlo väčšie množstvo nových prípadov aj v ďalších okresoch na východe: Svidník (24), Bardejov (23), Spišská Nová Ves (23), Košice (16), Poprad (14), Prešov (11), Sabinov (10), Sobrance (10) a Trebišov (10).

Menej ako desať nakazených majú okresy Košice-okolie (9), Stará Ľubovňa (9), Michalovce (6) a Snina (5). Tri prípady zaznamenali v okrese Stropkov, dva vo Vranove nad Topľou a jeden prípad má okres Gelnica. V Prešovskom a Košickom kraji tak za utorok pribudlo 222 nakazených.

Ďalšie úmrtia

Ako informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR, medzi nakazenými je 315 žien a 252 mužov, sú vo veku od niekoľkých mesiacov do 96 rokov. Pribudlo ďalších 66 vyliečených pacientov, celkovo je teda v našej krajine z ochorenia vyliečených 4 395 ľudí.

Dnes boli ohlásené aj ďalšie tri obete koronavírusu. Celkový počet úmrtí teda stúpol na 48.

„V nemocniciach je hospitalizovaných 254 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 206 z nich. Na JIS je 13 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 21 pacientov,“ doplnilo ministerstvo.

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine je doteraz 10 141. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 5 698.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM