Rôzne

V Humennom si pripomenuli oslobodenie mesta: Svetlo sveta uzrela nová kniha

V nedeľu 26. novembra ubehlo presne 73 rokov, odkedy sa sovietskej armáde podarilo vyhnať z Humenného nemecký prápor...

Ilustračný obrázok k článku V Humennom si pripomenuli oslobodenie mesta: Svetlo sveta uzrela nová kniha
1
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

A preto sa v pondelok od Mestského úradu za zvukov Mestského dychového orchestra Chemlon presunul slávnostný sprievod k Pamätníku vďaky, kde si pietnym aktom kladenia vencov pripomenuli Deň oslobodenia mesta Humenné. Na podujatí bol pripravený aj krátky kultúrny program, zazneli oslavné piesne, slovenská hymna a nechýbala minúta ticha.

Pietneho aktu sa zúčastnili zástupcovia miestnej samosprávy, predstavitelia štátnej správy, 1. tajomník Veľvyslanectva Ruskej Federácie v Slovenskej republike Alexander Kutorkin, zástupcovia Oblastných výborov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, Gabriela Rosičová a Benjamin Blaha, Zväzu vojakov SR klub Humenné, spoločenských organizácii pôsobiacich na území mesta a aj verejnosť a pamätníci týchto udalostí.

A práve spomenutá Gabriela Rosičová napísala novú publikáciu, ktorú v rámci podujatia v Dome kultúry slávnostne uviedli do života. Kniha nesie názov S vďačnosťou a láskou a vypovedá o spomienkach ešte žijúcich pamätníkov oslobodenia a je odkazom pre budúce generácie, aby si vážili slobodu, ktorú pre nich vybojovali ich starí rodičia.

Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

V Humennom uviedli do života novú knihu: Odkaz pre budúce generácie!
1
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM