Správy

Smutné správy z Humenného: Zomrel dlhoročný poslanec mesta Ivan Hopta

Bol poslancom Humenného aj Prešovského samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Smutné správy z Humenného: Zomrel dlhoročný poslanec mesta Ivan Hopta
Zdroj: www.pixabay.com

Vo veku 63 rokov zomrel v utorok 21. decembra Ivan Hopta, dlhoročný poslanec mesta Humenné a Prešovského kraja. Samospráva o tom informuje na svojom webe.

Ivan Hopta bol dlhoročným poslancom Prešovského samosprávneho kraja (od 2009) a od roku 1994 Mestského zastupiteľstva v Humennom. „Aktuálne zastával pozíciu predsedu Komisie kultúry, cestovného ruchu a medzinárodnej spolupráce. Známy bol tiež pozitívnym vzťahom k humenskému športu,“ uviedla radnica.

Poslanec NR SR

Bol poslancom Národnej rady Slovenskej republiky (2002 – 2006, za KSS), členom Výboru NR SR pre ľudské práva, národnosti a postavenie žien, členom Výboru pre školstvo, kultúru a médiá, ako aj členom Výboru pre nezlučiteľnosť funkcií NR SR. Počas svojho pôsobenia v parlamente predsedal skupine priateľstva s balkánskymi štátmi a Rumunskom a Bulharskom.

Bol súčasťou zloženia trojčlennej slovenskej parlamentnej delegácie na stretnutí parlamentov sveta v Mexiku. V novodobých časoch ako politik pôsobil v Komunistickej strane Slovenska (KSS), v roku 2005 založil ľavicovú stranu Úsvit a stal sa jej predsedom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM