Tomáš Šuhajda Rôzne

Sledujte tie FOTO: Nové pravidlá zmenili parkoviská v Humennom na nepoznanie!

Od prvého marca začal v Humennom platiť nový systém spoplatnenia mestských parkovísk.

Ilustračný obrázok k článku Sledujte tie FOTO: Nové pravidlá zmenili parkoviská v Humennom na nepoznanie!
13
Galéria

Je prvý marcový utorok, čas obeda. Rozhodli sme sa na vlastnej koži vyskúšať nový systém spoplatnenie mestských parkovísk, ktorý v Humennom začal platiť práve prvého marca.

Ak máte mobil, nemáte bloknuté „audiotextové“ čísla a nevadí vám minúť 50 centov na hodinu za parkovanie, postup je relatívne bezproblémový a jednoduchý. Na číslo 2200 sme zaslali podľa radnicou zverejneného postupu sms v tvare HE – ŠPZ – 1. Zadávate samozrejme ŠPZ-ku svojho auta a číslom na konci si objednávate počet parkovacích hodín.

„Platnosť vášho lístka končí 3.3. 2020 13:47,“ prišlo v automatickej spätnej správe a následne sme, teda zhruba niekoľko minút pred jednou popoludní, vyrazili na mestské parkoviská.

V tomto čase sme boli zvyknutí na preplnené parkoviská v centre mesta a jeho okolí. Veď na parkovisku na Mierovej, jeho správca často musel autá otáčať späť, keďže nebolo jediné voľné miesto. Problém zaparkovať býval často aj pri mestskom úrade či za úradom práce. Napraskané bývalo aj parkovisko pri budove Sociálnej poisťovne. A napokon, ani ďalšie susedné parkovisko od toho pri poisťovni či parkovisko na Gorkého rozhodne nezívali prázdnotou.

Na razom je všetko inak. Nový systém spoplatnenia s vyššou cenou za parkovanie na vyššie spomenutých mestských parkoviskách poriadne preriedil autá.

Veď pozrite si pripojenú fotogalériu.

Samozrejme, na túto novú situáciu sa dá pozerať z rôznych uhlov pohľadu, pozitívne aj negatívne. Zhodnotiť s odstupom času by ju malo vedenie mesta a to aj podľa reakcií jeho obyvateľov.

Kde parkujú vodiči, ktorí nechcú za parkovanie platiť viac? Koľko mesto stojí nový systém spoplatnenia mestských parkovísk? Téme sa budeme venovať aj naďalej.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Humenné, pracovný deň okolo obeda. Takto nový systém zmenil platené parkoviská!
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM